Πολιτικη & Οικονομια

Reuters: Λύση «Λαγκάρντ» στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Πιθανός συμβιβασμός με συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς λεφτά και το χρέος για μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358646-743127.jpg

Κοντά στη λύση ενός συμβιβασμού για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκονται σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Την περασμένη εβδομάδα η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου στο οποίο το ΔΝΤ θα ενταχθεί τώρα στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά θα δεν θα χορηγήσει δάνειο μέχρι να ξεκαθαρίσει η ευρωζώνη τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε με τη λύση που παρουσίασε η Λαγκάρντ» δήλωσε στο Reuters μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

«Θα υπάρξει εκταμίευση από το ΔΝΤ μόλις υπάρξει μεγαλύτερη καθαρότητα για το χρέος, αλλά το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει καθοριστεί», υποστήριξε δεύτερος αξιωματούχος, ο οποίος επίσης εκτιμά ότι η λύση στο επικείμενο Eurogroup θα είναι πολύ κοντά στην πρόταση Λαγκάρντ.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανέφεραν πως αν επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 7,4 με 8 δισ. ευρώ από τον ESM για να πληρώσει τις δόσεις στους δανειστές τους επόμενους μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ