- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λαγκάρντ στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος: Στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά το ΔΝΤ
«Είναι μια δυνατότητα συμφωνίας, αλλά όχι η ιδεώδης λύση»
Τη λύση που πρότεινε στο προηγούμενο Eurogroup o Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίος θεωρήθηκε «λαγός» του Σόιμπλε, φέρεται πως ενστερνίζεται η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, η κα Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αργότερα μέσα στην ημέρα, προανήγγειλε συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς λεφτά, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος Ταμείου-Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι το μοντέλο που είχε ακολουθηθεί και στην Ισπανία.
«Εάν οι δανειστές δεν έχουν ακόμα φτάσει στο σημείο να σεβαστούν τις εκθέσεις του ΔΝΤ και να τις αποδεχτούν, εάν χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μπορούμε να το λάβουμε υπόψη μας και να τους τον δώσουμε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι χρηματικές καταβολές να γίνουν όταν θα έχουν καταστεί σαφή τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους δανειστές».
«Είναι μια δυνατότητα συμφωνίας» υποστήριξε η διευθύντρια του Ταμείου, ωστόσο επεσήμανε ότι για το ΔΝΤ «ιδεώδης λύση» είναι μια ταχεία συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ υπερασπίστηκε παράλληλα τις προγνώσεις του έναντι των Ευρωπαίων: «Υπολογίζουμε την βιωσιμότητα του χρέους επί τη βάσει της ρεαλιστικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει επικρίνει τις προγνώσεις του ΔΝΤ ως πολύ απαισιόδοξες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.