Πολιτικη & Οικονομια

...και μπράβο τους #04

Ήρθε η Συντέλεια του κόσμου! Στήλη του Μάνου Βουλαρίνου στο athensvoice.gr

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35622-77782.JPG

Χίλια μπράβο αξίζουν στον Ιταλικό τον λαό που - και αυτός - είναι αρκετά σοφός ωστε να ξέρει πως αν είναι να κάνουμε λάθη, καλύτερα να επαναλάβουμε αυτά του παρελθόντος και να μην πειραματιζόμαστε με καινούργια. Έτσι αποφάσισε να δώσει εκατομμύρια ψήφους στον Μπέπε τον Γκρίλο. Παλαιότερα, ο σοφός Ιταλικός λαός, είχε κάνει κάτι παρόμοιο με τον Μπενίτο τον Μουσολίνι – ένα αντιστοίχως μεγάλο κωμικό ταλεντο - που και εκείνος μπέρδευε με αποτελεσματικό τρόπο το έθνος, την ξενοφοβία και την καταγγελία του πολιτικού κατεστημένου. Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο συνδυασμό ο οποίος πάντα προσελκύει τους μικροαστούς πελάτες όταν ξεβολεύονται και αναγκάζονται να κόψουν τα ψώνια από τα μεγάλα πολιτικά μαγαζιά.

n

Φρέσκοι ‘Ελληνες κωμικοί-πολέμιοι του σάπιου κατεστημένου, κάνουν share φωτογραφίες του νέου τους ειδώλου και μπράβο τους


 Θα παραμείνω στις Ιταλικές εκλογές καθώς δεν μπορώ – αλοίμονο - να μην δώσω πολλά μπράβο και σε εκείνους τους συμπολίτες μου οι οποίοι είδαν τα ποσοστά του Γκρίλο ως απόδειξη πως μεγάλο μέρος του Ιταλικού του λαού είναι αδέσμευτο και δεν μασάει από Ευρώπες και άλλες τέτοιες αηδίες. Κατανοώ την πίκρα τους που δεν ζουν στον μεσοπόλεμο ωστε να μπορούν με την ίδια θέρμη – και τα ίδια επιχειρήματα - να χαιρετίσουν την άνοδο του Μπενίτο, αλλά ελπίζω να ξέρουν πως μπορούν να ζήσουν και στη χώρα μας ανάλογες στιγμές λαικής χειραφέτησης. Αρκεί να καταφέρουν να πείσουν αρκετούς να ψηφίσουν τον Πάνο τον Καμμενο ή - για πιο hard core χειραφέτηση - τον Νίκο τον Μιχαλολιάκο. Μπορεί οι δυο αυτοί αδέσμευτοι πολιτικοί να μην έχουν παρελθόν στο θέατρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την κωμική τους τη φλέβα και το λαικό τους το έρεισμα.

n

Ο Ιταλικός λαός γιορτάζει παλαιότερη χειραφέτηση


Υπάρχουν άνθρωποι που με τη σκέψη τους μπορεί να σημαδέψουν τις εξελίξεις όχι μόνο στη χώρα τους, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας τέτοιος άνθρωπος, διαπιστώνω, είναι και ο Γιάννης ο Στουρνάρας. Αυτό το λέω γιατί πριν από λίγες μέρες τον άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά να ισχυρίζεται πως ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί η ανεργία είναι - κρατηθείτε – η ανάπτυξη!!!! Το καινοφανές αυτό συμπέρασμα - πιθανότατα καρπός πολυετούς μελέτης και επίπονων ερευνων – με κάνει να αισθάνομαι σίγουρος για τα χέρια που κρατούν το τιμόνι της οικονομίας της χώρας. Αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες που λένε πως ο Γιάννης ο Στουρναρας συντομα θα είναι σε θέση να αποδείξει πως η μείωση του μισθού μειώνει την αγοραστική δυναμη και άρα την κατανάλωση, νομίζω πως η έξοδος από την κρίση – και ίσως το νόμπελ – είναι πιο κοντα από όσο φανταζόμαστε!

n

Ο Γιαννης ο Στουρναρας λίγες μέρες πριν διατυπώσει τη θεωρία – σταθμό, σύμφωνα με την οποία ο καλύτερος δρόμος για τα υπουργικά έδρανα είναι ο διάδρομος.


Βαθια με συγκίνησε η συντροφισσα προστατιδα της τρίτης ηλικίας, η Αγγελική η Γκερέκου, η οποία συναισθανόμενη την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε - όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολοκληρη την Ευρώπη - έδειξε μεγαλοψυχία, αποδέχτηκε την πρόσκληση του προεδρου του ΠΑΣΟΚ και επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική την Ομάδα του Κίνηματος και μπράβο της. Τα μπραβο βέβαια πάνε και στον Ευάγγελο τον Βενιζέλο ο οποίος κατάλαβε πως η υπόθεση της ανανέωσης της ελληνικής κεντροαριστεράς είναι πολύ σοβαρή για να στερείται των υπηρεσιών τόσο της συντρόφισσας Αγγελικής, όσο και του μπαρουτοκαπνισμένου από αγώνες, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος και αυτός επέστρεψε στις επάλξεις της μάχης για τον σοσιαλισμό και μπράβο του και αυτού.

n

Ο Κώστας ο Σκανδαλίδης σε στιγμοιότυπο από μια παλαιότερη μάχη για τον σοσιαλισμό και την κεντροαριστερά


Ως Έλληνας - αλλά κυρίως ως επαρχιώτης ο οποίος είμαι ανα πάσα στιγμή έτοιμος να συγκινηθώ και να κάνω σημαία την κάθε φράση που ξεστομίζει ένας πρωτευουσιάνος για τον τόπο μου – θέλω να πως μπραβο στον Νικ τον Κέιβ για την καινούργια του ηχογραφηση. Το μπραβο δεν έχει να κάνει με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο δεν με παίρνει να το κρίνω, όσο για το γεγονός πως το «Lightning Bolt» στο οποίο περιέχονται πολλές αναφορες στην Αθήνα και τα δακρυγόνα της, δεν είναι τραγούδι. Ευτυχώς, είναι μια - καθόλου radio friendly - απαγγελία με ηχητική συνοδεία και έτσι γλιτώσαμε μια πλύση εγκεφάλου που θα έκανε το «Δεν Ταιριάζετε» του Παντελίδη να μοιάζει τραγούδι αδικημένο από τα ραδιόφωνα της χώρας… Και στο κάτω κάτω, υπάρχουν και έλληνες καλλιτεχνες που μπορούν να διαμαρτυρηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από τον πρώην αγαπητικό της Κάιλι της Μινόγκ.

n

Ποιός Νικ Κέιb βρε γατάκια...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.