- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Καμία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Μετά τη λήξη του προγράμματος ό,τι γίνει
«Οι αγορές πρέπει να εμπιστευθούν την Ελλάδα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λε Μέρ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η πρόσβαση στις αγορές θα επιτευχθεί βήμα-βήμα».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την Ελλάδα είναι αξιοσημείωτες, όμως ο στόχος είναι να γίνει η οικονομία της χώρας ανταγωνιστική, κάτι που δεν είναι ακόμα.
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Σόιμπλε έγιναν λίγο πριν το σημερινό Eurogroup όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του χρέους.
Σχετικά με τις διαφωνίες για το ζήτημα του χρέους με το ΔΝΤ, σχολίασε πως ανέκαθεν το Ταμείο ήταν πιο συντηρητικό στις προβλέψεις του σε σχέση με την Ευρώπη. Αντιδρώντας στις δηλώσεις του συναδέλφου του στην γερμανική κυβέρνηση υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γάμπριελ πως η Ευρώπη πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, ο κύριος Σόιμπλε είπε πως η γερμανική Βουλή έχει ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα το 2015 και πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα τώρα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέο πρόγραμμα τώρα, πρόσθεσε.
Ο κύριος Σόιμπλε άλλωστε επανέλαβε πως μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από την λήξη του τρέχοντος προγράμματος θα απαιτούσε νέα εντολή από την γερμανική Βουλή και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί για ζητήματα που δεν επιτρέπει ο γερμανικός νόμος.
Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Μπρουνό Λεμέρ, εμφανίστηκε βέβαιος πως η λύση για το ελληνικό χρέος θα βρεθεί εντός της Ευρωζώνης και πως πρέπει με την λύση αυτή να ικανοποιούνται τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι πιστωτές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.