- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για συμφωνία: Τέταρτο μνημόνιo χωρίς χρηματοδότηση (video)
«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και τη 12η» - Τι ανέφερε αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ
Τέταρτο μνημόνιο επώδυνων μέτρων χωρίς καμία πρόσθετη χρηματοδότηση, χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως η τελευταία συμφωνεί σε όλα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.
Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τους πολύ υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».
«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και τη 12η (…) Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, τώρα δέχονται την πτώση του στα 5.861 ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο «λογαριασμός Τσίπρα–Καμμένου» αγγίζει πλέον τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ – 8,5 φορές περισσότερα από αυτό που ζητολυσε το email Χαρδούβελη» και 4 φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του Τσίπρα που -για να μείνει στην εξουσία- δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια με ένα μνημόνιο διαφορετικό και χειρότερο από τα προηγούμενα, με σκληρά μέτρα λιτότητας που φτωχοποιούν την μεσαία τάξη» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνισμό και αλαζονεία, ενώ τόνισε εμφατικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές το 2015 αλλά δεν μπορεί να το ξανακάνει, γι' αυτό κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις εκλογές, επειδή «τρέμει» την λαϊκή ετυμηγορία»
«Η απάτη δεν πιάνει παρά μόνο μία φορά» διαμήνυσε ο ίδιος και επεσήμανε πως «εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές, τις ζητάμε με αίσθημα ευθύνης και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο αίτημά μας».
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία από Enikos_gr
Πηγή βίντεο: enikos.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.