- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αγώνας δρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση
Αγώνας δρόμου για να κλείσει η διαπραγμάτευση
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, με σκοπό να κλείσει επιτέλους η αξιολόγηση και να έχουμε συμφωνία.
Οι συναντήσεις της Κυριακής αφορούσαν στις αγορές προϊόντων, συγκεκριμένα τις συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων εκτός φαρμακείων, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
Τι έχει κερδίσει η κυβέρνηση
Συμβιβαστική πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με τη σύσταση του ΟΟΣΑ, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, και επεξεργάζεται περαιτέρω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές και πως στο τραπέζι τέθηκαν τόσο οι τουριστικές περιοχές της χώρας όσο και η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται συμβιβαστική λύση με δύο σκέλη: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής. Ο ορισμός αυτός θα αφορά και την Αθήνα, αλλά π.χ. τις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και όχι σε γειτονιές των δήμων του Λεκανοπεδίου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, συμβιβασμός επιτεύχθηκε αναφορικά με τη σύσταση του ΟΟΣΑ για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, ενώ έχουν μείνει ένα - δύο ανοικτά ζητήματα από τις υπόλοιπες συστάσεις για την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων.
Ακολούθησε η διαπραγμάτευση για τα ανοικτά θέματα, που αφορούν το δημοσιονομικό, το συνταξιοδοτικό, το εργασιακό, οι αποκρατικοποιήσεις, τα «κόκκινα» δάνεια, όπου αναζητάται η χρυσή τομή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.