- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άνοιξε το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις - Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές
Για τα εισοδήματα του 2016
Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο TAXISnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αναφορικά με τα εισοδήματα του 2016.
Σημειώνεται πως στο σύστημα έχουν ήδη ανέβει τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν αποστείλει οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σήμερα αναμένεται να αποτυπωθούν στους ειδικούς κωδικούς και τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων.
Βασικές αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στη φετινή φορολογική δήλωση είναι, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση αναγραφής του IBAN τραπεζικού λογαριασμού, τόσο για τον σύζυγο όσο και για τη σύζυγο −ή για τα μέρη του Συμφώνου Συμβίωσης− για λόγους συμψηφισμών.
Αξίζει να αναφερθεί πως στην περίπτωση ζευγαριών όπου ο ένας εκ των δύο είναι κάτοικος εξωτερικού, η εκκαθάριση της δήλωσης θα γίνεται ξεχωριστά.
Επίσης, εάν ο φορολογούμενος απαιτείται να αλλάξει Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, θα εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη του κατά τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης ώστε να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.
Παράλληλα, αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου αναφορικά με τις αποδείξεις και την κατοχύρωση του αφορολογήτου, με την οποία θα διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση αγορών μέσω πλαστικού χρήματος, οι φορολογούμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν τις αποδείξεις.
Σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει αναφέρει ότι θα ισχύσει ό,τι και πέρυσι, δηλαδή τελική προθεσμία θα είναι η 15η Ιουλίου.
Με πληροφορίες από in.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.