Πολιτικη & Οικονομια

Μετανοημένος Ξυδάκης στον αέρα της ΕΡΤ: Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός (video)

Έστρεψε τα βέλη του κατά της «αναξιόπιστης δημοσιογραφίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342869-712859.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Κύριε Ξυδάκη, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη φράση 'τραγική ΕΡΤ'». με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων  χαρακτηρίζοντας τη δημόσια τηλεόραση «τραγική και τριτοκοσμική» στο 2ο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Ο πρώην δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για «απομόνωση» μιας δήλωσης και «απόκρυψη» του όλου περιεχόμενου της συζήτησης στο φόρουμ.

Ειδικότερα ο κ. Ξυδάκης είπε: «Είδα ένα βίντεο από το YouTube στην ΕΡΤ και εκεί είπα (την επίμαχη φράση, τραγική)» δικαιολογήθηκε και εξήγησε ότι έκανε μια υπόθεση εργασίας για την κρίση της ποιοτικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά ο κ. Ξυδακης υποστήριξε ότι υπάρχει μια ευθύνη για την ευκολία της δημοσιογραφίας του lifestyle και της κλειδαρότρυπας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ειδικά αυτούς τους αρθρογράφους της κλειδαρότρυπας και της δημοσιογραφίας της προσωπικής εκτέλεσης, οι οποίοι είναι μισογύνηδες και εξευτελισμένοι».  

Υποστήριξε ότι είναι «νεκροί» μιντιακά όσοι αναπαράγουν τι κάνει το Facebook και παραδέχθηκε ότι «ο χαρακτηρισμός 'τριτοκοσμική ΕΡΤ' μπορεί να είναι υπερβολικός και οξύτερος από ό,τι έπρεπε».

Ο κ. Ξυδάκης διέκρινε λάθη στην διετή επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς δουλεύει σαν δημόσια υπηρεσία Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9πμ μέχρι τις 5μμ.. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρξε υπουργός υπεύθυνος της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι το καθεστώς πρέπει να αλλάξει από τους εργαζόμενους και όχι από την κυβέρνηση.

Ο κ. Ξυδάκης άκουσε χωρίς να διακόπτει τα παράπονα των δύο δημοσιογράφων και υποστήριξε ότι κανείς δεν του ζήτησε εξηγήσεις πριν δεχθεί επιθέσεις. «Και με τον Διονύση Τσακνή μίλησα αφού είχε βγάλει την ανακοίνωση», είπε χαρακτηριστικά.  

Η συνέντευξη Ξυδάκη έκλεισε με το «τιμώ και σέβομαι την ΕΡΤ», η οποία πρέπει να γίνει «τουλάχιστον BBC». Σε αυτό το σημείο οι δημοσιογράφοι κατηγόρησαν τον κ. Ξυδάκη ότι με την ανάλυσή του εξυπηρετεί όσους θέλουν να κλείσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ