Πολιτικη & Οικονομια

Αρχίζει η συζήτηση για τις αλλαγές σε λύκειο και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ποιες είναι οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338080-703175.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αύριο, θα βρεθούν στο επίκεντρο οι αλλαγές στο λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά συνεδριάσεων, που θα έχουν στόχο να βρεθεί ένας «κοινός τόπος» μεταξύ των κομμάτων, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του τριετούς πλάνου για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, προτείνεται κοινός κορμός στην Α' τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και σταδιακή οργάνωση των Β' και Γ' τάξεων, στη λογική επιλογών που εξασφαλίζουν την επιστημονική, την τεχνολογική αλλά και επαγγελματική εκπαίδευση ως ισότιμες.

Την ίδια στιγμή, τίθεται στο «τραπέζι» η άμεση επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να συμπεριλάβει την Α' Λυκείου αλλά και η εξέταση της δυνατότητας γρήγορης επέκτασης και στις δύο άλλες τάξεις.

Επιπροσθέτως, δίνεται έμφαση στα ενδιαφέροντα των μαθητών, που μπορούν να δοκιμάσουν τις κλίσεις τους στη Β' Λυκείου και να συνδιαμορφώσουν, βάσει επιλογών, το πρόγραμμά τους στην Γ' Λυκείου, προσανατολιζόμενοι στο πώς και σε τι θέλουν να συνεχίσουν.

Αναφορικά με το εθνικό απολυτήριο, σημειώνεται πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από το ΙΕΠ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ