Πολιτικη & Οικονομια

Τα έψαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς (εικόνες, video)

Το μήνυμα του Τσίπρα για τις φήμες περί πρόωρων εκλογών: Να μας τα ξαναπείτε και του χρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335605-697232.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος άκουσε στο Προεδρικό Μέγαρο τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από παιδιά του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού, τους Τραγουδιστάδες της Ζακύνθου και από μέλη της Μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων που του τραγούδησαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Παυλόπουλος με παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Παυλόπουλος με τους Τραγουδιστάδες της Ζακύνθου

Ο Παυλόπουλος με την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το μήνυμα Τσίπρα

Ήχοι από κάλαντα, αναμνήσεις και συγκίνηση γέμισαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει κάποια στιγμή, στέλνοντας μήνυμα για τις φήμες περί πρόωρων εκλογών: «Και του χρόνου να μας τα πείτε ξανά!».

Οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού Μεγάρου ήταν τα παιδιά και οι συνοδοί τους, από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί και στην έδρα του Συλλόγου, που είναι στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα παιδιά όμως, φορούσε κονκάρδα του ΠΑΟΚ, γεγονός που έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει αθλητική συζήτηση! Ο πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να βλέπουν κινηματογράφο στα γραφεία του Συλλόγου, πράγμα που τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες», οι οποίοι και τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το δημοτικό τραγούδι για τα «περήφανα Τζουμέρκα», τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού. Στον οποίον πρoσέφεραν επίσης τσίπουρο από την περιοχή, ηπειρώτικες πίτες («μου έφτιαχνε η γιαγιά μου», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός), αλλά και την ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου. Οι εκπλήξεις όμως, δεν τελείωσαν εδώ, καθώς ο παρευρεθείς υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εθεάθη κάποια στιγμή να σιγοτραγουδά ένα δημοτικό τραγούδι.

Φορώντας τοπικές φορεσιές οι συντοπίτες του πρωθυπουργού χόρεψαν και του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία στο έργο σας», ενώ η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν, εκτός του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και η γγ του πρωθυπουργού Ιωάννα Πεππέ.

Αλέξης Τσίπρας, Αλέξος Φλαμπουράρης, Πάνος Καμμένος,  Ιωάννα Πεππέ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μήνυμα για εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση από τη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά άκουσε τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας και τους Συλλόγους Δανακιωτών και Φιλωτιτών Νάξου.

Στη συνέχεια, απηύθηνε μήνυμα με την ευκαιρία του νέου έτους, στο οποίο επισήμανε την ανάγκη «με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν».

«Σε πείσμα των δυσκολιών, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας την κρίση», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε : «Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι το 2017. Τέρμα οι σωτήρες και οι αυταπάτες. Κανένας μόνος δεν μπορεί. Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν, για ελπίδα για το μέλλον. Πριν από όλα για τα παιδιά μας. Γιατί τους αξίζει.

»Καλή χρονιά με υγεία για όλους».

Αγωνιστικές ευχές από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Την ευχή «το 2017 να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος» διατυπώνει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δ. Κουτσούμπας και προσθέτει: «Το 2017 μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού ? λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος πραγματικά του λαού μας, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ευχόμαστε πραγματικά, από βάθους καρδιάς, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, να έχουμε καλή χρονιά, χρόνια πολλά και κυρίως καλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, με υγεία και ευτυχία».

Ο κ. Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, όπως και χορωδία της ΚΝΕ, μόνο που ήταν λίγο πιο… αγωνιστικά.

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής ψέλνει τα κάλαντα στον Δημήτρη Κουτσούμπα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ