- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το ΔΝΤ αντεπιτίθεται: Νέα μέτρα αν παραμείνει ο στόχος του 3,5% για πρωτογενή πλεονάσματα
«Εμείς δεν ζητάμε άλλη λιτότητα, αλλά…»
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί τα πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ ως συνέχιση της λιτότητας και μη ρεαλιστικά» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ δεν ζητά επιπλέον λιτότητα».
«Στηρίζουμε ένα πρόγραμμα με στόχο 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός είναι ο επιθυμητός στόχος μας» ωστόσο «αν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα αποφασίσουν να προχωρήσουν με ένα υψηλότερο πλεόνασμα μπορούμε να το στηρίξουμε εφόσον υποστηριχθεί από διαρθρωτικά μέτρα. Ως ΔΝΤ πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν τα μέτρα για το 3,5%» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, «έχουμε καταστήσει σαφές και δημοσίως ότι η προτίμησή μας είναι το 1,5% και πως θέλουμε να δούμε μία ελάφρυνση χρέους. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη θέση του ΔΝΤ».
Παράλληλα, δεν έκρυψε τις αμφιβολίες του ΔΝΤ για το κατά πόσο θα είναι επαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ράις, δήλωσε ότι «το Ταμείο καλωσορίζει τα μέτρα, είναι ένα βήμα προς τα μπρος, αλλά πιθανώς να μην είναι επαρκή για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του (ελληνικού) χρέους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
My answer today to a question about discussions with Greece on the surplus target. pic.twitter.com/4DskRN3WKq
— Gerry Rice (@IMFSpokesperson) December 8, 2016
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.