115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 274
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
politics.jpg

Θερμό είναι το πολιτικό κλίμα, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Θερμό είναι το πολιτικό κλίμα, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής αναχώρησε για ολιγόμηνες διακοπές στα νησιά Πουκέ, αφήνοντας από ένα κλειδί της Ρηγίλλης στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αβραμόπουλο. Ο Γιώργος Σουφλιάς ασπάσθηκε τον ινδουισμό, ενώ ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επιστρέφει στην επιτυχημένη ακαδημαϊκή του καριέρα, στην έδρα Εφαρμοσμένης Οικονομίας με Ανάπτυξη, Δικαιοσύνη και Κοινωνική Ευαισθησία, του πανεπιστημίου Αθηνών.  

 Ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός στο γυμναστήριό του, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο κυβερνητικό σχήμα, τουλάχιστον ως προς τα ονόματα. Ξεχωρίζουν το Υπουργείο Αλλαγής Πορείας, το Υπουργείο Εθνικής Προσπάθειας, Προόδου και Δημιουργίας και το Υπουργείο Σκληρής Δουλειάς, στο οποίο ενσωματώνεται η Γενική Γραμματεία Νέας Πορείας και Δίκαιης Κοινωνίας. Σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό έργο θα παίξουν επίσης το Υπουργείο Σταθερής Τροχιάς και  Μεγάλων Τομών, το Υπουργείο Λογοδοσίας και Καινοτομίας, καθώς και το Υπουργείο Ισχυρής Ελλάδας και Ανοικτών Οριζόντων. 

Στον Περισσό θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει την πάγια θέση του κόμματος ότι έρχονται και νέες θύελλες να χτυπήσουν τη λαϊκή οικογένεια, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μετριούνται και ξαναμετριούνται. Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης διενήργησε δοξολογία με κατάθεση στεφάνου στην προτομή του και μεταβαίνει ήδη στην Αγία Λαύρα.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ