- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Θεοδωράκης: Θέλουμε συγκρούσεις με όσα μας χρεοκόπησαν, με συντεχνίες και συμφέροντα
«Και να μην υπήρχε το Ποτάμι θα έπρεπε να το εφεύρουμε»
Εκστρατεία σε όλη τη χώρα για να συζητηθούν οι λύσεις για την οικονομία, την παραγωγή, τη δημοκρατία ξεκινάει το Ποτάμι. Σύμφωνα με όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο ανώτερο συλλογικό όργανο του Κινήματος, σε 4 μήνες θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε όλες τις "άγονες γραμμές" αλλά και μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις περιφέρειες. «Δεν αρκεί να δοξαζόμαστε πάνω στα συλλογικά μας ερείπια και να λέμε "εγώ το είχα πει". Πρέπει να δράσουμε. Πρέπει να βρούμε τους συμμάχους μας σε όλη τη σιωπηλή Ελλάδα που αγανακτεί και αγωνιά», είπε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Οι πρώτες εκδηλώσεις έχουν ήδη προγραμαμτιστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και θα συμμετέχουν στελέχη του Ποταμιού αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο οι οποίοι, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, θα συζητήσουν για το "που πάνε τα λεφτά" από τους φόρους των πολιτών.
«Κάνουμε επίθεση – δεν υποχωρούμε! Παίρνουμε τα βουνά, τις πλαγιές, τα χωριά και τις πόλεις για να μιλήσουμε με όλους αυτούς που ψάχνουν απαντήσεις και όχι εικονίσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, παρουσιάζοντας ενδεικτικά στοιχεία του προϋπολογισμού, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι τα λεφτά δεν πάνε για τους ανέργους, δεν πάνε για να αντιμετωπίσουμε την ακραία φτώχεια, δεν πάνε στην υγεία, δεν πάνε στην οικογένεια και δεν πάνε στην έρευνα. Πάνε, κυρίως, στη συντήρηση του κομματικού κράτους.
«Η ψύχραιμη στάση, χωρίς καιροσκοπισμούς και λαϊκισμούς, είναι που κάνει το Ποτάμι αναντικατάστατο στην πολιτική ζωή. Μπορεί το Κίνημά μας να κάνει λάθη, σε αυτή την αχαρτογράφητη πορεία όμως δεν έχει παρεκκλίνει ποτέ από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και την ιδεολογία της ανοιχτής κοινωνίας που είναι και θα είναι πάντα σε σύγκρουση με τα κλειστά συστήματα που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται», είπε ο Σταύρος Θοεδωράκης.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόνισε ότι η απογοήτευση του κόσμου για την πολιτική τους έχει ξεχειλίσει. «Τα υπουργικά τους συμβούλια έχουν από όλα. Λαϊκιστές, ψεκασμένους, σταλινικούς, γραφικούς, επικίνδυνους γραφικούς. Όμως, αυτό που σίγουρα δεν διαθέτει αυτή η κυβέρνηση είναι διάθεση και σχέδιο για αλλαγές. Ήρθε ο Σταθάκης υπέγραψε για τον Χρυσό. Ήρθε ο Γαβρόγλου θα τα βρει με την ιεραρχία. Ήρθε η Αχτσιόγλου θα υπογράψει τα εργατικά. Είναι αυτό σχέδιο; Αρκούν τα μπαλώματα όταν είσαι μέσα σε μια καταιγίδα;».
Στη συνέχεια μιλώντας για τις αδυναμίες του παλιού πολιτικού συστήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης έφερε ως παράδειγμα τη σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ που ανακοινώθηκε πρόσφατα λέγοντας: «Από τους 14 σκιώδεις υπουργούς οι 10 έχουν διατελέσει υπουργοί. Και όλοι μαζί σκιώδεις υπουργοί και σκιώδεις αναπληρωτές έχουν κυβερνητική θητεία 577 μηνών - δηλαδή 48 ετών. Το “ελάτε όλοι στη ΝΔ και εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε” δεν είναι λύση». Η χώρα δεν θέλει απλώς έναν άλλον πρωθυπουργό. Πρέπει να αλλάξουμε εποχή. Πρέπει να κάνουμε συγκρούσεις με όλα αυτά που μας χρεοκόπησαν. Πρέπει να δυσαρεστήσουμε συντεχνίες και συμφέροντα", κάτι που όπως εκτίμησε δεν μπορούν να κάνουν ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό - προσφυγικό μετά και τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στη Χίο ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να στήσει εμφύλιο και η απραξία της κυβέρνησης τη διευκολύνει. Να αφήσουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες τις τυπικές επισκέψεις, να μείνουν μερικές μέρες στο νησιά και μαζί με τις αρχές και τους κατοίκους τους να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα και όχι να παριστάνουν τους σχολιαστές. Και η Ε.Ε. να στείλει ανθρώπους στα νησιά -το ειδικό προσωπικό που έχει υποσχεθεί. Δεν θέλουμε άλλες ευχαριστήριες κάρτες από την Ευρώπη. Θέλουμε συμμετοχή στις λύσεις».
Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα του παλιού, αλλά δεν θα αρκεστούμε και στην αυταρέσκεια ούτε πιστεύουμε στην κομαμτική καθαρότητα. Θα βρούμε καινούργιους συμμάχους στην κοινωνία. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη. Αν όλοι βγούμε στους δρόμους προσπαθήσουμε, αγωνιστούμε, αυτός ο χειμώνας θα αποδείξει ότι και να μην υπήρχε το Ποτάμι θα έπρεπε να το εφεύρουμε. Και όχι μόνο για τη χώρα, όχι μόνο για τα παιδιά μας, αλλά και για την ψυχή μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.