- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι 4 αποφάσεις της κυβέρνησης για τη «μαφία» του ποδοσφαίρου
Λαμβάνει δράση η Αντιτρομοκρατική
Με αφορμή τη φωτιά στο σπίτι του πρώην προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε, την ώρα που η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την διακοπή των πρωταθλημάτων, σε σύσκεψη στο Μαξίμου, αποφασίστηκε να αναλάβει δράση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούνται και οι διατάξεις για την προτροπή βίας από τα ΜΜΕ.
Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:
Για των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό δημόσιας τάξης και του υπουργού προστασίας του πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά, στο πλαίσιο ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία.
Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού, τις έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των ερευνών για αυτές, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.
Πρώτον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί.
Δεύτερον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.
Τρίτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Ο Αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν σαν παρακράτος μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.