- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τις πολύτεκνες οικογένειες
Η φωτογραφία των παιδικών χρόνων και το μήνυμα για όσα πρέπει να αλλάξουν
Με μια προσωπική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, και έστειλε το μήνυμα πως «οι πολύτεκνοι έχουν τόσους λόγους να αγωνισθούν, όσα είναι και τα παιδιά τους»
Αναλυτικά έγραψε:
Θυμάμαι την κίτρινη ταυτότητα. Αυτήν που έδειχναν οι γονείς μου στα λεωφορεία και στα πλοία, για να κόψουν μειωμένο εισιτήριο. Θυμάμαι και κάτι παγωμένα κρέατα που έμπαιναν στο σπίτι στις γιορτές, μια δυο φορές το χρόνο. Οι προσφορές στους πολύτεκνους. Η αλήθεια είναι ότι όσο ήμουν μικρός αυτή η προσφώνηση («πολύτεκνοι») μου έμοιαζε λίγο σαν παραδοχή μιας μειονεξίας. Δεν ξέρω γιατί - ίσως έφταιγαν τα παγωμένα κρέατα. Με τον καιρό κατάλαβα ότι ήταν τιμή - τουλάχιστον για τους γονείς μου και όλους τους άλλους γονείς που κατάφεραν, σε δύσκολες εποχές, να ανταπεξέλθουν στις φουρτούνες.
Πρόσφατα πήρα από την «ΔιαΝΕΟσις» την πρόβλεψη για την πληθυσμιακή εξέλιξη της Ελλάδος. Κάθε χρόνο θα λιγοστεύουμε. Είναι η μόδα πια των μικρών οικογενειών αλλά είναι και η οικονομική χρεοκοπία που δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες οικογένειες. Η κρίση χτύπησε, αναλογικά πολλαπλάσια τις πολύτεκνες οικογένειες. Ακόμη και αυτές οι ελάχιστες «παροχές» τσεκουρεύτηκαν. Γι' αυτό όμως οι πολύτεκνοι έχουν τέσσερις, πέντε, έξι… πολλούς περισσότερους λόγους να προσπαθήσουν να τα αλλάξουν όλα στη χώρα μας. Να τελειώνουμε με το κομματικό κράτος και τις αδικίες του. Έχουν τόσους παραπάνω λόγους να αγωνισθούν, όσα και τα παιδιά τους (όπως τους έγραψα και στο μήνυμα που τους απέστειλα με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας των πολυτέκνων).
Στη φωτογραφία η πολύτεκνη οικογένεια του Παναγιώτη και της Αργυρώς. Η Ελένη, ο Σταύρος, η Μαρία (στα χέρια μου) και η Αλεξία. Αν μετράω σωστά τα κεράκια είμαστε στο 1980. Φεβρουάριος, γενέθλια (όλα τα παιδιά πλην της Αλεξίας έχουμε γεννηθεί Φεβρουάριο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.