- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Έφη Αχτσιόγλου μόλις έγινε υπουργός κατέβασε το προφίλ της στο Twitter και την ιστοσελίδα της
Όμως κάτι έμεινε - τα σχόλια στοTwitter - το βιογραφικό της και τι είπε ο Ρωμανιάς
Πολλά είναι τα αρνητικά σχόλια στο Twitter για την κίνηση της νέας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου να κατεβάσει το προφίλ της στο Twitter αλλά και την ιστοσελίδα της. Βέβαια δεν έχουν σβηστεί όλα καθώς η ιστοσελίδα της υπάρχει αρχειοθετημένη και μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.
Μια από τις πρώτες πολιτικές αντιδράσεις για την τοποθέτηση της Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας έρχεται από τον Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος δήλωσε ότι «Η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Κατρούγκαλο».
Ο Γιώργος Ρωμανιάς, που πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, μίλησε για τη νέα υπουργό.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι έχει συνεργαστεί για μικρό διάστημα με την κ. Αχτσιόγλου στο υπουργείο και ότι του τη σύστησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Επεσήμανε ότι «ξέρει το εργατικό, αλλά δεν ξέρει καθόλου το Ασφαλιστικό». Μάλιστα επεσήμανε ότι η νέα υπουργός «δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Γιώργο Κατρούγκαλο», ενώ υπογράμμισε ότι ήταν σκιά του υπουργού στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Το βιογραφικό της νέας υπουργού
Γεννήθηκα το 1985 στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, όπου και μεγάλωσα. Το 2006 ολοκλήρωσα με άριστα τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Νομική του Α.Π.Θ., ενώ το 2009 απέκτησα με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή. Κατόπιν εργάστηκα με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσα ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής μου διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Άρι Καζάκου. Είμαι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.
Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο.
Η κοινωνική δράση και η πολιτική με απασχόλησαν από την εφηβεία μου, οπότε και συμμετείχα στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Ωστόσο η ενεργή εμπλοκή με τα κοινά ξεκινά στα φοιτητικά μου χρόνια με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή μου στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του Α.Π.Θ. Ως μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού συμμετείχα ενεργά στο κίνημα για το άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Υπήρξα μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συμμετέχω ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα σχόλια στο Twitter
Έκλεισε το twitter της η Αχτσιόγλου. Βρε μη φοβάσαι, εδώ το έχει ανοιχτό ο Κατρούγκαλος που λέει ότι δεν έκοψε συντάξεις.
— Το Παρατηρητήριο (@Paratiritirio_) 5 Νοεμβρίου 2016
Ρωμανιάς: Η Αχτσιόγλου δεν κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Κατρούγκαλο https://t.co/T9i577b6fW
— Paris Hatzievagelou (@parishatzi) 5 Νοεμβρίου 2016
Χάσαμε ένα μπουμπούκι.
Γύρνα πίσω μαρή Αχτσιόγλου @axtsioglou pic.twitter.com/Nub2xJI0wY
— ΨΟΦΟΣ Βουλγαρίας (@MakeMyDayPunk_) 4 Νοεμβρίου 2016
η Έφη Αχτσιόγλου είναι πιο όμορφη, Μάνταμ Βελκουλέσκου γκόου μπακ#anasximatismos
— Synetos Realistis (@syn_realistis) 4 Νοεμβρίου 2016
Μόνο στη βαλκανική μπανανία τρέχουν να κλείσουν τα ακκάου όταν γίνουν υπουργοί & αυτό λέει πολλά... @axtsioglou #anasximatismos pic.twitter.com/DhfiLA91Lm
— Ζεν Πρεμιέ (@giopso) 4 Νοεμβρίου 2016
Όταν η κρίση γεννά ευκαιρίες: Έφη Αχτσιόγλου, ετών 31, επαγγελματική εμπειρία: καμία. Θεση: Υπ. Εργασίας #anasximatismos
— Άξιος Χορευτής (@Dimiilio) 4 Νοεμβρίου 2016
— ΚακοςΚαδης (@DimiDiwup) 5 Νοεμβρίου 2016
Όσοι ψάχνετε το σβησμένο ιστότοπο της νέας υπουργού κας Ε. Αχτσιόγλου θα τον βρείτε αρχειοθετημένο στο https://t.co/6JPkrDGzH2
— Διομήδης Σπινέλλης (@DSpinellis) 4 Νοεμβρίου 2016
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά ως αυθαίρετους και στερούμενους οποιασδήποτε νομικής βάσης τους τουρκικούς ισχυρισμούς
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα έχουν πιλοτική εφαρμογή σε κάποιες τοποθεσίες
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος
«Αφορά το 1% των πιο πλούσιων Ελλήνων»
Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η ολοκλήρωση του εργοστασίου «309»
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μιχαηλίδου: «Πρόγραμμα στήριξης σε εκείνους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη»
Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την πατριωτική εισφορά
«Ο λαός θα κάνει σφάλμα αν του δώσει ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
«Μας ακούσατε και δεν μας αφήσατε στην τύχη μας», δήλωσε ο νεαρός μαθητής
Σήμερα το απόγευμα η ομιλία του στο Ηράκλειο
«Η συνταγή είναι γνωστή, δοκιμασμένη και αποτυχημένη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι Έλληνες είναι τόσο ανόητοι που, παρότι δεν έχουν λεφτά, αγοράζουν ακριβά προϊόντα που σπανίως είναι αισθητά καλύτερα από τα φτηνότερά τους
Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» δεν αποτελεί μηχανισμό επιθετικής προβολής ισχύος, αλλά μηχανισμό ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας απέναντι σε μια πιθανή επίθεση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.