Πολιτικη & Οικονομια

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπομπή στην ΕΡΤ και ο «πόλεμος» με το Πρώτο Θέμα

Η Νατάσα Γιάμαλη προκαλεί και προκαλείται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329252-680833.jpg
facebook.com/natasa.giamali

Το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφος της Αυγής Νατάσα Γιάμαλη βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που τη θέλει να αναλαμβάνει την παρουσίαση πολιτικής εκπομπής στην ΕΡΤ στο ίδιο ύφος και ώρα με το μαγκαζίνο που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που στο ρεπορτάζ της έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από καλοκαιρινές διακοπές της Γιάμαλη, η δημοσιογραφική ομάδα που θα την πλαισιώνει στον αέρα είναι:

  • Η Πηνελόπη Γαβρά ουδέποτε απέκρυψε τους δεσμούς της με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλωστε διετέλεσε και διευθύντρια του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. επί προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
  • Ο Μανώλης Κοττάκης είναι ο μόνος μέχρι στιγμής βιογράφος του Κώστα Καραμανλή, κάτι που συμβολικά τουλάχιστον τον καθιστά ατύπως εκπρόσωπο μιας «συνιστώσας» που υποτίθεται πως συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευρυμάθειά του και το καθημερινό ραδιοφωνικό πινγκ πονγκ με έναν λόγιο της συνεπούς Αριστεράς όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Κοττάκης είναι καλά προπονημένος για μια ζωντανή εκπομπή με πολιτική επικαιρότητα, παραπολιτικά, ανάλυση και παρασκήνιο. 
  • Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έχει τεράστια πείρα στο πολιτικό ρεπορτάζ και έχει παρακολουθήσει από κοντά όλες τις αλλαγές σκηνικού κατά τη Μεταπολίτευση. 
  • Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Δημήτρη Τρίμη. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι στέλεχος της «Εφημερίδας των Συντακτών», ιστορικός φορέας του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» και, εννοείται, αριστερών πεποιθήσεων. 
  • Ο Γιώργος Καπόπουλος είναι επαΐων περί τα διεθνή και ούτως ή άλλως εμφανίζεται σε πάνελ της ΕΡΤ σχεδόν καθημερινά. 
  • Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στενός συνεργάτης του Τάκη Χατζή στον ενημερωτικό κόμβο Newspost, εκφράζει τον σκληρό αντιμνημονιακό αγώνα ή έστω τον σημερινό του απόηχο. 

Αποτέλεσμα του ρεπορτάζ και του ύφους στο οποίο είναι γραμμένη η είδηση, η Νατάσα Γιάμαλη απάντησε τη Δευτέρα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook , εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην εφημερίδα, κατηγορώντας την για «αφόρητα σεξιστικά ψέματα».

«Το Πρώτο Θέμα με έκανε πάλι δισέλιδο, θεωρώντας πως με εκθέτει με τα γνωστά πικάντικα και αφόρητα σεξιστικά ψέματα του. Ωστόσο, απλώς απαξιώνει 6 εξαιρετικούς και καταξιωμένους συναδέλφους αποδίδοντας τόσο σε εμένα όσο και σε εκείνους ρόλους και θέσεις που δεν ισχύουν...

»ΥΓ. Με δεδομένο ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) μπαίνει Νοέμβρης, η επιλογή φωτογραφίας μου με περιβολή παραλίας για το πρωτοσέλιδο θα ήταν σε άλλη εφημερίδα λόγος σοβαρών συστάσεων στον αρμόδιο συντάκτη ύλης.... Για το Πρώτο Θέμα ήταν απλά Πέμπτη όμως».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ