- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φίλης: Ήττα της κυβέρνησης αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες
Τι είπε για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας
«Εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλο τον σεβασμό, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ενώ παράλληλα, αναγνώρισε ότι τυχόν τέτοια απόφαση θα είναι «ήττα"» για την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο σε αυτή την περίπτωση, απάντησε: «Θα το ξανασκεφτούμε» και τόνισε ότι το ΣτΕ πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο να λάβει την απόφασή του.
Για την τροπολογία σχετικά με τα κανάλια, σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται», ενώ αποσύνδεσε το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ με την απόφαση του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συνταγματική επιταγή. Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για «ομοβροντία εκβιαστικών δηλώσεων» με στόχο τη Δικαιοσύνη.
Αναφορικά με το θέμα του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα γίνουν βήματα για μια νέα σχέση με κατεύθυνση τον διαχωρισμό. Είπε πως το 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού. Παράλληλα, δεν απέκλεισε να τεθεί στην συνταγματική αναθεώρηση ως ένα από τα θέματα που θα προταθούν από την κυβέρνηση για δημοψήφισμα.
Εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον αρχιεπίσκοπο και ανέφερε ότι δεν μιλούν καθημερινά, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη επικοινωνούν. Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως γίνεται διάλογος με την Εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.
Για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα διαβεβαίωσε ότι θα έχουν αποφασιστεί έως την άνοιξη και σημείωσε ότι δεν θα αφορούν τους μαθητές που σήμερα είναι στο Λύκειο. Κάλεσε την ΟΛΜΕ να προσέλθει με παραγωγικές προτάσεις για αλλαγές και κυρίως για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού όλοι θεωρούν ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι καλό.
Είπε πως κανένα σχολείο δεν υπολειτουργεί και πως τα κενά καλύπτονται καθημερινά με αναπληρωτές, με βάση τα στοιχεία που στέλνουν οι υπηρεσίες, ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν αυτήν την περίοδο οι μαθητές.
Τέλος, σημειώνεται ότι η συνέντευξή του ξεκίνησε επεισοδιακά καθώς όταν ρωτήθηκε με την ιδιότητα του πρώην διευθυντή της εφημερίδας αν συμφωνεί με το γεγονός ότι η Αυγή δημοσιοποίησε το όνομα και τα προσωπικά δεδομένα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο κ. Φίλης απέφυγε να απαντήσει πολλές φορές. Στη συνέχεια, είπε πως το ονοματεπώνυμο δεν είναι προσωπικό δεδομένο και πως η Αυγή δεν ήταν η πρώτη που το δημοσιοποίησε, αρνούμενος ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας επηρεάζει την υπόθεση. Υποστήριξε πως είναι ένα προσωπικό θέμα που αφορά έναν δικαστή, και συνεπώς δεν μπορεί να επηρεάζει ολόκληρο το σώμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.