Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαρτυρία της Ένωσης των Άθεων

Με αφορμή τα θρησκευτικά στα σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326401-673752.jpg

Με ανοιχτό γράμμα της προς τη Βουλή των Ελλήνων, τα πολιτικά κόμματα, το υπουργείο Παιδείας και το  Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής,  η ΄Ένωση των Άθεων διαμαρτύρεται για τις μη αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη.

Λεπτομερέστερα, η Ένωση επισημαίνει ότι οι όποιες αλλαγές στα βιβλία και τον τρόπο διδασκαλίας είναι άκρως επιφανειακές και διατηρούν τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, το οποίο εξακολουθεί ν΄ απέχει πολύ από μάθημα Θρησκειολογίας.  

«Η ανακοίνωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο», σημειώνει η Ένωση, δείχνει ότι  αποτελεί «προσπάθεια να πειστούν οι συντηρητικές δυνάμεις … ότι η τόσο πολύτιμη και εύθικτη ορθοδοξία δεν κινδυνεύει και θα διατηρήσει την υπεροχή της έναντι των υπόλοιπων απόψεων. Δηλώνεται σαφώς και ρητά πως δεν πρόκειται για μάθημα θρησκειολογίας και άρα ουδέτερο γνωσιολογικό μάθημα, κάτι τέτοιο μάλιστα απαξιώνεται».

Η Ένωση επισημαίνει ότι «δεγίνεται η παραμικρή μνεία στον αθεϊσμό, τον αγνωστικισμό, τον ντεϊσμό, αλλά ούτε και στον ανθρωπισμό, που είναι η κυρίαρχη φιλοσοφική τάση στις σύγχρονες προοδευτικές κοσμικές κοινωνίες», και υπογραμμίζει ότι «δε  χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι τα δέκα χρόνια θρησκευτικών επί δύο ώρες την εβδομάδα είναι υπερβολικά για μια γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και μάλλον άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούν».

Περισσότερα: http://tinyurl.com/hvkzyco

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ