Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι να μειώσω τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Και νέα επίθεση της ΝΔ στον Τσίπρα με βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323967-667610.jpg
ΑΠΕ

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε διάστημα δύο ετών, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το λάθος [...] το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εγώ όμως θα δεσμευτώ ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ ενώ πρόσθεσε πως μπορεί να βρει περικοπές δαπανών που θα εξισορροπήσουν τη μείωση του φόρου.

Ξεκαθάρισε πως, όταν μιλά για εξοικονόμηση πόρων, εστιάζει στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου, παρά σε τυφλές μειώσεις δαπανών. Εξοικονόμηση «σημαίνει καλύτερη τήρηση των προϋπολογισμών, σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σημαίνει εξορθολογισμός, παραδείγματος χάριν, στις δαπάνες, στην υγεία, στην παιδεία» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως έχει ένας φόρος που έχει πάψει να είναι πλέον έκτακτος, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει ιδιοκατοίκηση σε ποσοστό 85%.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η επίθεση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει ΔΕΘ με νέο βίντεο. Η Νέα Δημοκρατία κάνει τρεις ερωτήσεις στον «Πρωθυπουργό που λέει ένα ψέμα, ανά τρία λεπτά» και σύμφωνα με τις απαντήσεις του συμπεραίνει ότι «υποκρίνεται, έχει αλαζονεία και είναι γαντζωμένος στην εξουσία».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ