- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερο και μεγαλύτερο δημόσιο τομέα
Μήπως εσείς που πληρώνετε αυξημένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές αισθάνεστε κάπως περίεργα;
Μέσα στο ζόφο και την αβεβαιότητα των ημερών ήρθαν δύο ευχάριστες ειδήσεις να μας φτιάξουν τη διάθεση. Η πρώτη: Κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία περνάει στο Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (εδώ).
Για την ακρίβεια, το ανεξόφλητο και μη εξυπηρετούμενο υπόλοιπο (229 εκατομμύρια ευρώ) των δανείων του περνάει στο Δημόσιο, δηλαδή στους φορολογούμενους, ήτοι σε σας και σε μένα. Αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έκανε με ημίμετρα, χορηγώντας με (ν)τροπολογίες φορολογική ενημερότητα στον οργανισμό του Μεγάρου, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε με (αριστερή) μεγαλοπρέπεια. Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόταν για τις μεθοδεύσεις των προηγουμένων, αφήνοντας και ένα υπονοούμενο για χάρες στα εκδοτικά συμφέροντα (εδώ). Καταλαβαινόμαστε, έτσι;
Η δεύτερη τροπολογία: Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών επιτρέπεται πλέον σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παραιτηθούν από την άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η συνέχιση εργασίας ή η επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία τους (εδώ). Αν δεν καταλάβατε, η μαγκιά είναι η εξής: Επείγουσες ανάγκες σε κάποιους Δήμους. Προσλαμβάνονται έκτακτοι συμβασιούχοι, που μετά κατσικώνονται στον Δήμο, είτε με συμπαιγνία των δημάρχων είτε όχι. Έρχονται οι επόμενες δημοτικές αρχές και προσπαθούν να τους απομακρύνουν, ίσως και για να φέρουν τα δικά τους παιδιά. Δήμοι και συμβασιούχοι πάνε στα δικαστήρια. Μετά από αναμονή πολλών ετών το Δικαστήριο διατάσσει (ορισμένες φορές) την επαναφορά των (πρώτων) συμβασιούχων. Άλλοι δήμαρχοι προχωρούν (χαρούμενοι) στην εφαρμογή της απόφασης επαναπρόσληψης, άλλοι το παλεύουν και πάνε σε έφεση. Για όσους δημάρχους δεν έκαναν έφεση, η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρούσε ότι διέπρατταν πειθαρχικό παράπτωμα. Όφειλαν να εξασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να καθυστερήσουν (κατ’ ελάχιστον) την επαναπρόσληψη. Λοιπόν, μετά τη χθεσινή τροπολογία, κανένα άγχος για τους τοπικούς άρχοντες. Δεν φέρνουν την παραμικρή αντίσταση, προσλαμβάνουν ως μόνιμους τους παλιούς έκτακτους και, αν δεν φτάνουν, φέρνουν και άλλους έκτακτους! Λεφτά υπάρχουν.
Μήπως εσείς που πληρώνετε με τους αυξημένους φόρους και τις φουσκωμένες ασφαλιστικές εισφορές τα παραπάνω χουβαρνταλίκια αισθάνεστε κάπως περίεργα; Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερο και μεγαλύτερο δημόσιο τομέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δικηγόρος κατηγορεί τον υπουργό για διασπορά «fake news»
Τι θα γίνει με τις μονάδες αποθήκευσης
Θα καταβληθούν συνολικά 2.48 δισ. ευρώ σε 4.325.802 δικαιούχους
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
«Αυτή είναι η συμμορία της μιζέριας»
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει πλέον 11 μετάλλια, οκτώ χρυσά και τρία χάλκινα, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι αδειούχοι του Αυγούστου
Η αιχμηρή ανακοίνωση και η κινητοποίηση που προαναγγέλλει
Η λανθασμένη σύγκριση μεταξύ άμυνας και υγείας
Το αθάνατο «μαξιλάρι» του ΣΥΡΙΖΑ, οι τραπεζίτες και οι επόμενες γενιές
Πάνω από 2 ευρώ η μέση τιμή - Όλα τα δεδομένα στο τραπέζι
Νωρίτερα στα ΑΤΜ τα χρήματα
Πότε βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα
Η ανάρτηση της ψυχολόγου και οι λόγοι της απόφασής της
«Να μην στείλουμε ποτέ ξανά το λογαριασμό στα παιδιά μας», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
Οι δηλώσεις υποβάλλονται από 21 έως και 31 Σεπτεμβρίου
«Αβάσιμοι, απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι ισχυρισμοί»
Από αύριο οι ενστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.