- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κυβερνητική πηγή: «Ναι» στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με μία και μόνο προϋπόθεση
«Τον απόλυτο σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας»
Επικαλούμενο κυβερνητική πηγή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει πως η ελληνική πλευρά δηλώνει σύμφωνη με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με προϋπόθεση το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας.
«Η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε», είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή στο ΑΠΕ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».
Όπως εξήγησε, η γερμανική πρόταση αφορά μια συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο με την ονομασία SSNG, η οποία θα «αναλάβει αυτό το έργο με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματάει τη ροή, στη μεριά της Τουρκίας». Επιπλέον, ανέφερε ότι «όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα πλοία της Ελλάδας, θα επιχειρούν στην Ελλάδα, της Τουρκίας στην Τουρκία, και των τρίτων χωρών και στις δύο πλευρές, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα βλέπει «με θετικό τρόπο» την ενίσχυση με οκτώ πλοία του πολεμικού ναυτικού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και το ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι πρέπει να υπάρχει «απόλυτος σεβασμός στην εθνική κυριαρχία» και «τις απορρέουσες υποχρεώσεις». Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει μετά την μετατροπή της σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, η Frontext να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια.
Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε καταστήσει σαφές: «Οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.