- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αβραμόπουλος: Δεν έχει τεθεί επισήμως θέμα εξόδου από τη Σένγκεν
«Η Ευρώπη δεν προσπαθεί να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα»
Δεν έχει συζητηθεί επισήμως θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, ξεκαθάρισε ο Έλληνας επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να ενισχυθούν στρατιωτικά τα σύνορα της ΠΓΔΜ.
Κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Ενικός» του Star ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η ΠΓΔΜ δεν είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν έχει κοινά σύνορα με χώρα που είναι στην ΕΕ και ταυτόχρονα στη Συνθήκη Σένγκεν. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ενίσχυσης των συνόρων της ΠΓΔΜ με στρατό. Η Frontex δεν είναι στρατιωτική δύναμη. Η Ευρώπη δεν προσπαθεί να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα».
Για την κατανομή των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Άγκυρα ο Έλληνας επίτροπος διευκρίνισε ότι το ποσό προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη βοήθεια των προσφύγων και ότι θα συσταθεί μια
ειδική διαχειριστική αρχή που θα αναλάβει την κατανομή του κονδυλίου.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι 16 κράτη μέλη της ΕΕ δεν τηρούν τις δεμσεύσεις τους απέναντι στο προσφυγικό και ότι θα στείλει επιστολή σε όλες αυτές τις, ώστε να συμμορφωθούν. Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν 500 εκατ. ευρώ προορίζονται για την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ διευκρίνισε ότι βρίσκονται αδρανή σε λογαριασμούς.
Ερωτηθείς γιατί δεν δημιουργούνται hotspots στην Τουρκία, εξήγησε ότι μπορούν να γίνουν μόνο εντός συνόρων της Ε.Ε., γι’ αυτό και δημιουργούνται σε Ελλάδα και Ιταλία. Εκτίμησε επίσης ότι αν τα hotspots είχαν γίνει νωρίτερα, θα είχαν δημιουργηθεί πολύ λιγότερα προβλήματα.
Η Ελλάδα έχει υποβάλλει 15 αιτήματα για χρηματοδότηση και έχουν εγκριθεί τα 14 από αυτά, ύψους 29 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης. Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι η Ελλάδα δικαιούται επαίνους για τη στάση της στο προσφυγικό. Τόνισε ότι η χώρα δεν είναι μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, καθώς όπως τόνισε, είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.