Πολιτικη & Οικονομια

«Θετικός» για ΝΑΤΟ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια αυτά ούτως ή άλλως συνεργάζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319741-628857.jpg
EPA/LAURENT DUBRULE

«Οτιδήποτε φέρνει πλησιέστερα διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ πρέπει να εξετάζεται θετικά», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος ερωτηθείς για την απόφαση για συμμετοχή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην προστασία των συνόρων.

Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως αυτή η απόφαση δεν θα πρέπει να εστιαστεί μόνο στο Αιγαίο, αλλά «πρέπει να το δούμε σαν μία νέα πρόταση, διότι όλος ο κόσμος έχει πλέον αντιληφθεί ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».

Ο Έλληνας επίτροπος υπογράμμισε ότι το προσφυγικό έπαψε να είναι περιφερειακό ζήτημα της Νότιας Ευρώπης και έγινε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «χρειάζεται να δούμε και αυτή την προοπτική συνεργασιών σε ένα ευρύτερο, ακόμα πιο διευρυμένο διεθνές περιβάλλον».

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια αυτά ούτως ή άλλως συνεργάζονται, αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος, διευκρινίζει ωστόσο πως θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΝΑΤΟ, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη Frontex «που είναι μια καθαρά ευρωπαϊκή υπηρεσία». «Αυτά θα τα συζητήσουμε από τη στιγμή που θα υποβληθεί μια τέτοια πρόταση. Δεν πρέπει να την απορρίψουμε. Πρέπει να τη συζητήσουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ