Πολιτικη & Οικονομια

«Καθαρό» το πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη

Στο μικροσκόπιο ο Χαρδούβελης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318987-627778.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Καθαρό κρίθηκε μετά και τη σχετική εισήγηση των ορκωτών λογιστών από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, το «πόθεν έσχες» του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος είχε ζητηθεί προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο κ. Φλαμπουράρης είχε αποτυπώσει στη δήλωση πόθεν έσχες του 2015 τη μεταβίβαση των μετοχών της τεχνικής εταιρία που κατείχε.

Υπέρ της εισήγησης των ορκωτών λογιστών ψήφισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολοπούλου, ο αντισαγγελέας της επιτροπής Νικολούδη για «το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Διαφώνησαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Νικήτας Κακλάμανης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε εκ νέου ζήτημα παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό.

Αντίθετα, σε ότι αφορά στην έρευνα για τη δήλωση «πόθεν έσχες» πρώην υπουργού Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, η επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα, για καθυστερημένη κατάθεση δήλωση πόθεν έσχες κατά 3,5 χρόνια και να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, η δήλωση που υπέβαλλε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Χαρδούβελης έστειλε υπόμνημα, αλλά η επιτροπή αποφάσισε να εμμείνει στην απόφασή της να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, να απασχολεί την Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ