- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν ξεχασμένες συνοικίες»
Το δημαρχείο Περάματος επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος.
Οι δράσεις αφορούν στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο για όλα τα θέματα της περιοχής και στη συνέχεια επισκέφθηκε το υπαίθριο δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο ότι το Πέραμα έχει πληγεί από την ανεργία, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στο 27%.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για δέσμη παρεμβάσεων που αφορά τους πιο αδύναμους, με στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση και τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους και να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να γίνει έρμαιο του λαϊκισμού της Ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία «για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση».
Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.