Πολιτικη & Οικονομια

Οι αγκαλιές τελικά βοηθάνε τον Κυριάκο ή τον ΣΥΡΙΖΑ;

Zούμε στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315997-623402.jpg

Το ότι ζούμε στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού έχει εμπεδωθεί προ πολλού. Ωστόσο, οι πολιτικοί ταγοί του τόπου θεωρούν υποχρέωσή τους να το υπενθυμίζουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα στους πολίτες, σε περίπτωση που κάποιος το έχει ξεχάσει.

Διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι διαφορετικό το tweet του ευρωβουλευτή και κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο οποίο μέμφεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο εναγκαλισμός του Κυρ. Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά “ορφανά” του Καρατζαφέρη και του Σαμαρά δεν πρόκειται να ωφελήσει την υποψηφιότητά του».

image

Με λίγα λόγια. Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακροδεξιά στήριξη, ο πολιτικός που ανήκει σε ένα αριστερό κόμμα και συγκυβερνά για δεύτερη φορά με του Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο. Μια συγκυβέρνηση που είχε υπουργό τον Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καθαίρεσε από την θέση του υπουργού μετά την γενική κατακραυγή, αλλά διατηρεί ως βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

image

image

image

και μέχρι πρότινος συγκυβερνούσε με τον Νίκο Νικολόπουλο:

 

image

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν διεγράφη από το κόμμα εξαιτίας των συχνών ακροδεξιών του αναφορών, αλλά εξαιτίας του ότι δεν υπερψήφισε μνημονιακά μέτρα.

Και ειρήσθω εν παρόδω, εάν ο εναγκαλισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα «ακροδεξιά ορφανά του Σαμαρά» δεν βοηθά την υποψηφιότητά του, αυτός ο εναγκαλισμός βοηθά την πρώτη_φορά_Αριστερά;

image

image

image

Ή μήπως όχι;

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ