Πολιτικη & Οικονομια

120 εκατ. δολάρια για 10 μεταχειρισμένα ελικόπτερα Σινούκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314782-232579.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Για το κόστος της επισκευή των 10 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Σινούκ το οποίο ανέρχεται σε 120 εκατ. δολάρια ερωτήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ

Από το δημοσίευμα του Πρώτου θέματος 6/12/2015 ενημερώνονται οι πολίτες τα κόμματα και οι βουλευτές πως το ΚΥΣΕΑ δια περιφοράς αποδέχτηκε εισήγηση για την αγορά 10 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων ΣΙΝΟΥΚ, αντί του τιμήματος των 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη Βουλή το Σάββατο 5/12/2015 διευκρινίσατε πως πρόκειται για αποδοχή δωρεάς από τις ΗΠΑ και τα 120 εκατομμύρια δολάρια είναι το κόστος επισκευής.

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ:

  • Γιατί διαρκώς αιφνιδιάζετε τη Βουλή των Ελλήνων σε σχέση με τις επιλογές σας για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ έχετε την δυνατότητα να ενημερώσετε τόσο την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όσο και την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.
  • Γιατί και αυτή η επιλογή σας αφορά μεταχειρισμένο εξοπλισμό και γιατί δεν φροντίζετε τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν στους πολίτες, τα κόμματα και τους βουλευτές να απαντώνται από εσάς και το υπουργείο πριν πάρουν την μορφή της πολιτικής αντιπαράθεσης;
  • Πιστεύετε ότι η ενημέρωση της Βουλής μειώνει τις εκτελεστικές σας αρμοδιότητες;
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας είναι σύμφωνος με αυτήν την επιλογή; Θυμίζω εδώ ότι το κόμμα του ουδέποτε στήριξε- ειδικά τα τελευταία χρόνια - τις επιλογές του υπουργείου Άμυνας για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμενων.
  • Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η δαπάνη 120 εκατομμυρίων δολαρίων για τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα και πολυχρησιμοποιημένα ελικόπτερα όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, όταν συνάδελφοι σας στην Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια προκειμένου να ανταποκριθούν σε καθημερινές και κοινωνικά αδυσώπητες ανάγκες;
  • Και τέλος πως μπορεί να νομιμοποιηθεί στους πολίτες στα κόμματα και τους βουλευτές η πρακτική του πιο φίλο κατηγόρου έλληνα πολιτικού να αιφνιδιάζει τους πάντες με τις εξοπλιστικές επιλογές του, όταν δίχως καμία θεσμική ενημέρωση εμφανίζεται ο ίδιος να αποφασίζει και να διατάσσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ