- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο Eurogroup ο Τσακαλώτος
Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών των κρατών της ευρωζώνης, όπου θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ την Τρίτη αναμένονται και πάλι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα», σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.
Όπως ο ίδιος ανάφερε, θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.
Ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί θα έχει στη Βουλή την καθιερωμένη εβδομαδιαία άτυπη σύσκεψη εργασίας με κορυφαίους υπουργούς και στενούς του συνεργάτες. Εκεί αναμένεται να «κλειδώσουν» τα επόμενα βήματα τόσο σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος, όσο και σε επίπεδο στρατηγικής, αφού αύριο Τρίτη, αναμένονται και πάλι στην Αθήνα οι επικεφαλής της ομάδας των δανειστών για έναν ακόμα γύρο διαπραγμάτευσης με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης έως την Παρασκευή.
Τέσσερις ημέρες διαπραγμάτευσης για δεκατρία προαπαιτούμενα, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά ούτε αυξήσεις φόρων ούτε το ασφαλιστικό.Το πακέτο όμως περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, την προετοιμασία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και την τιμολόγηση των εξετάσεων διαγνωστικών κέντρων.
Ως τίτλοι, τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης, δεν δημιουργούν εκ των προτέρων εικόνα εμπλοκής. Πηγές των δανειστών, όμως, αναφέρουν ότι κρύβουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας, ιδίως στο θέμα των κόκκινων δανείων και του ΑΔΜΗΕ και δεν αποκλείουν καθυστερήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.