Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 404

Άγνοια κινδύνου στο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα, όταν διαβεβαίωνε πως τα μέτρα «κλειδώνουν»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 404
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25807-56984.jpg

✑ Άγνοια κινδύνου στο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα, όταν διαβεβαίωνε πως τα μέτρα «κλειδώνουν» και θα έρθουν στη Βουλή στις 17 Σεπτεμβρίου. Μετά τις επικές ανατροπές από τις συναντήσεις με την τρόικα, ψιθύριζαν κάτι για τις 24 του μηνός. Και βάλε...

 

✑ Από το βράδυ της Κυριακής, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, έγινε γνωστό στην κυβερνητική τρόικα ότι η τρόικα εξωτερικού απέρριπτε μέτρα ύψους όχι 2 αλλά 6 δις ευρώ. Μερικοί, όμως, δεν ήθελαν να το πιστέψουν.

✑ Ο Ευ. Βενιζέλος το γνωστοποίησε την επομένη, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, βάλλοντας ευθέως –ανεπίσημα βεβαίως– κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον οποίο δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί.

✑ Ταραχή και στη ΔΗΜΑΡ, με τον Φ. Κουβέλη να είναι γαντζωμένος στη θεωρία των ισοδύναμων μέτρων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας δέχτηκε τηλεφώνημα από τη ΔΗΜΑΡ με τη σύσταση να τα χρησιμοποιήσει ως χρυσή εφεδρεία στις κουβέντες με την τρόικα. Χίμαιρες...

✑ Ο Γ. Στουρνάρας πάντως εντοπίστηκε από το Μαξίμου να συνομιλεί σχεδόν καθημερινά με τον Κώστα Σημίτη. Κάτι σαν αμάρτημα, δηλαδή.

✑ Απεργούν ξανά οι Δήμοι στη χώρα. Και αυτοί που δεν έχουν ακόμα αποδώσει ισολογισμούς στη Στατιστική Αρχή για το τι εισπράττουν και τι ξοδεύουν; Και αυτοί!

✑ Ένας 29χρονος ψυχολόγος, πρώην γραμματέας της τοπικής ΟΝΝΕΔ, ανέλαβε διοικητής στο νοσοκομείο Αγρινίου. «Προσόν» του, η γνωριμία του με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας...

✑ Γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το κόμμα χάνει υπέρ της Χρυσής Αυγής και τώρα σε μερικούς φταίει ο πρόεδρος Π. Καμμένος και οι παρατεταμένες διακοπές.

✑ Πάντως κάποια φλερτ με τη ΝΔ καταγράφονται ιδιαίτερα από ορισμένους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που σπάνια περνούν το κατώφλι της Βουλής.

 

✑ «Επίσκεψη-γραμματόσημο» χαρακτήρισε βουλευτής της ΝΔ τη δίωρη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της Διεθνούς (;) Έκθεσης.

✑ Ο πρωθυπουργός απέρριψε πρόταση για μία έστω διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη και μια άλλη, για ημερίδα στην πόλη με θέμα τα ΕΣΠΑ. Είπαμε, γραμματόσημο.

✑ Ακόμα ακούγονται τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ από την επιλογή του Αλ. Τσίπρα να συναντήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο τον Ισραηλινό πρόεδρο Σ. Πέρες. Οι «σκληροί» δεν το αντέχουν.

✑ Πάντως σημαντικό ρόλο στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και οι παραινέσεις του βουλευτή Γ. Σταθάκη, που βρέθηκε μαζί του στο Ροδάκινο Χανίων, με αγνάντεμα το Λιβυκό.

 

✑ Εκτός από το βιβλίο του, έτοιμα όργανα, εκπρόσωπο κόμματος και περιφερειακή δομή έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για κάθε ενδεχόμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ