- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σομαλία: Ανθρωπιστική καταστροφή
Έκκληση από τους Γιατρούς του κόσμου για βοήθεια
Απίστευτη ξηρασία, πολιτική αστάθεια και συγκρούσεις, λιμός που απειλεί να σκοτώσει 750.000 ανθρώπους τους επόμενους μήνες (υπάρχουν και χειρότερα από τα δικά μας, έτσι;). Επίκεντρο της καταστροφής είναι η Σομαλία, όπου όσοι καταφέρνουν να ξεφύγουν, και είναι εκατοντάδες χιλιάδες, φτάνουν και συνωστίζονται στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στην Αιθιοπία και την Κένυα.
Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου αναφέρουν ότι παρά τη δεινή οικονομική κρίση που επιβάλλει στην Οργάνωση να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, νιώθουν την υποχρέωση να στηρίξουν τις προσπάθειες των ανά των κόσμο Γιατρών στο Κέρας της Αφρικής. Και ζητούν τη βοήθεια όλων. Εθνική Τράπεζα: Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217 (IBAN: GR2701101410000014129611217). Alpha Bank: Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401 (IBAN: GR0601401990199002002002401).
Γιατροί του Κόσμου: Σαπφούς 12, 210 3213.150.
Info Στην Ανατολική Κένυα οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στην περιοχή Dadaab με έμφαση σε γυναίκες και παιδιά κάτω των 5 ετών. Παράλληλα, υποστηρίζουν δέκα περιφερειακά κέντρα υγείας. Στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Αιθιοπία, ιατρικές ομάδες των Γιατρών του Κόσμου βρίσκονται σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς στο Dolo Ado, όπου συνωθούνται περισσότερα από 70.000 άτομα.
Στη Σομαλία, όπου ήδη λειτουργούσαν 5 κέντρα υγείας μητέρας παιδιού, οι Γιατροί του Κόσμου διασφαλίζουν την παροχή φαρμάκων, εμβολίων και ιατρικού εξοπλισμού, την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού και την μετάδοση επαγγελματικών δεξιοτήτων στις τοπικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου προετοιμάζουν μια αμιγώς ελληνική ιατρική παρουσία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tον Ιούλιο του 2027 οι επόμενες εκλογές, σύμφωνα με τον R&I
«Από αύριο θα αρχίσουν να τρέχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Από το 2019 έως το 2025 η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε πρόωρες αποπληρωμές δανείων, ύψους περίπου 36 δισ. ευρώ
Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ελλάδα 2026» ενισχύει καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών το 2028
Λέξεις, διαπιστώσεις και μια πραγματικότητα που επιμένει να είναι πιο σύνθετη
H ανάρτηση του υπουργού Υγείας που τον εμφάνιζαν να έχει φωτογραφηθεί με την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού - Τι αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes
Η ανακοίνωση της Άγκυρας και η απάντηση του ΥΠΕΞ
Σε ποια ελληνικά νησιά βρίσκονται κοντά
Τι αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Πώς διαμορφώνονται τα ποσά
«Να μάθουμε να αναγνωρίζουμε συλλογικά και την καταστροφή που δεν ζήσαμε διότι το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά»
Το συγκινητικό αντίο της συζύγου του
Και επέμενε σε επιλογές που θεωρούσε σημαντικές
Η ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου
Τι πρέπει να ελέγξετε σε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και IBAN
Τι αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη στη συλλυπητήρια δήλωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.