Πολιτικη & Οικονομια

Συμφωνώ με τον Σπίρτζη! Είμαι καλά γιατρέ μου;

Θα αραιώσει τόσο πολύ το μέτρο τελικά, ώστε δεν θα αλλάξει η σημερινή κατάσταση. Ελπίζω να διαψευσθώ

102206-718213.jpg
Ιστορικός Του Παρόντος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136136-311183.jpg

Όταν είχε πρωτοανακοινώσει στις αρχές καλοκαιριού το σχετικό μέτρο, είπα: «Σιγά μην το προχωρήσει. Πολύ σωστό για να εφαρμοστεί». Στο κάτω κάτω εύκολα θα κόλλαγε η λάσπη ότι το μέτρο υπαγορεύθηκε από τους κακούς εκμεταλλευτές των διοδίων. Αφορά το μέτρο της μη χρήσης των παράδρομων των Εθνικών οδών από τα φορτηγά.

Έλα όμως που πέρασα τον φετινό Ιούλιο και Αύγουστο πηγαινοερχόμενος κάθε μέρα από την Αθήνα σε ένα εργοτάξιο στον Ωρωπό. Προφανώς και πήγαινα στη δουλειά με το ΙΧ μου από τον παράδρομο, αποφεύγοντας την πληρωμή των €3,25 ανά φορά, ήτοι €6,5 την ημέρα, δηλαδή περισσότερο από τη βενζίνη που έκαιγα! Στις 40 φορές που έκανα τη διαδρομή άρχισα ‒λόγω βαρεμάρας‒ να μετράω τα φορτηγά σε σχέση με τα ΙΧ. Λοιπόν, η αναλογία ήταν κοντά στο 50-50. Στην κυριολεξία! Υπήρχαν φορές που από την απέναντι κατεύθυνση (προσπεράσεις δεν έκανα) μέτραγα στον παράδρομο 10 διαδοχικά φορτηγά TIR, ή εθνικών μεταφορών και ανάμεσά τους ένα ΙΧ. Σκεφτόμουν ότι είναι εντελώς αδύνατον για τους κατοίκους των ενδιάμεσων οικισμών (πχ Καπανδρίτιου, Πολυδενδρίου, Κιούρκων, ωχ συγγνώμη Αφιδνών) να μετακινηθούν χωρίς να αντιμετωπίσουν τη διεθνή μεταφορά αγαθών και προϊόντων. Παράλληλα κοίταγα τα διόδια, τα οποία είχαν 1-2 φορτηγά και δεκάδες ΙΧ. Άρα, η συντριπτική πλειονότητα των φορτηγών ταλαιπωρούσε τους παράδρομους. Μόνο κάτι ψάρακες Βορειοευρωπαίοι οδηγοί νταλίκας χρησιμοποιούσαν την Εθνική οδό. Οι βαλκάνιοι (πινακίδες Βουλγαρίας, οι μισοί βέβαια είναι Έλληνες για φορολογικούς λόγους, άλλη κουβέντα αυτή) στους παράδρομους και με άνεση.

Είναι λογικό αυτό; Μπορείς να κάνεις τη μισή διαδρομή Αθήνα-Λαμία από τα στενάκια εκθέτοντας σε κίνδυνο την τοπική κυκλοφορία; Δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν την τοπική κίνηση, αφού και εγώ πήγαινα λίγο πιο μακριά. Όταν άκουσα την εξειδίκευση της αρχικής εξαγγελίας τη Δευτέρα 22-8-16, είπα ναι, σωστή κίνηση. Φυσικά βγήκαν αμέσως οι συνδικαλιστές του χώρου χρησιμοποιώντας κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία για να υποστηρίξουν ότι το μέτρο είναι λανθασμένο και ανεφάρμοστο. Ζήτησαν μάλιστα και 3 μήνες προθεσμία για να ενημερωθούν τα μέλη τους, τα οποία σημειωτέον ήδη γνωρίζουν το θέμα.

Τώρα φταίω εγώ που είμαι με τον Σπίρτζη;

ΥΓ: Να διακινδυνεύσω και την πρόβλεψη; Θα αραιώσει τόσο πολύ το μέτρο τελικά, ώστε δεν θα αλλάξει η σημερινή κατάσταση. Ελπίζω να διαψευσθώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ