- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Μετωπική» Δρίτσα-ΝΔ για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα
Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στους 33 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
«Χρειάστηκαν οκτώ μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της ΝΔ ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του Ποταμιού και στους… έγκριτους εκπροσώπους της "αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας"». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας απευθυνόμενος στους 33 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας».
«Στην ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου», συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας. «Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος», σχολίασε.
«Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση διά του κοινοβουλίου».
Η ερώτηση της ΝΔ για την Αίγινα
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «ακατανόητη» την «τρίωρη απουσία» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 33 βουλευτές, «μία εβδομάδα μετά από τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους. Αποκορύφωμα το γεγονός ότι, σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, αν και το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για τη σύγκρουση στις 12:30, ο 77χρονος χειριστής παρουσιάστηκε ο ίδιος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 15:30. Επί τρεις ώρες δηλαδή αφέθηκαν ανενόχλητοι να εξαφανίσουν τους συνεπιβάτες και να εγκαταλείψουν το ταχύπλοο με τον τρόπο που ήθελαν».
Οι 33 βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν:
«Γιατί υπήρξε ουσιαστική απουσία του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τη σύλληψη του δράστη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, καθώς και τη διασφάλιση των καταθέσεων άμεσα από τους συνεπιβαίνοντες αυτόπτες μάρτυρες;»
«Πώς ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή προ διετίας, ενώ ο ίδιος καταθέτει, ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας; Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε;»
«Συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας - και μάλιστα με ταχύτητα εντυπωσιακή σε σχέση με την παρέμβαση του Λιμενικού; Νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.