- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πριν μερικές μέρες διάβασα την κριτική τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Σ. Κούλογλου απέναντι στην κυβέρνηση και, ναι, αναρωτιέμαι κι εγώ τι τύποι είναι αυτοί οι αριστεροί, όχι η αριστερά (κάτι που ούτως ή άλλως είναι γενικό και αόριστο) αλλά αυτοί που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, οι οποίοι μας κυβερνούν και οδηγούν μια ολόκληρη χώρα κι ένα λαό στα βράχια.
Μήπως είναι εκείνοι οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα για να καλυτερέψει η ζωή του μέσου πολίτη, αλλά αντίθετα επαναλαμβάνουν το κακό με κάθε τρόπο και μέσο και σε κάθε ευκαιρία; Μήπως είναι εκείνοι οι ίδιοι που μετέτρεψαν την εποποιία της εθνικής αντίστασης σε εμφύλιο; Την αντίσταση στη χούντα σε πελατειακές σχέσεις; Την εξέγερση του πολυτεχνείου σε διαμαρτυρημένα γραμμάτια; Τις κοινωνικές διεκδικήσεις σε διαπλεκόμενες σχέσεις; Τις εργασιακές διεκδικήσεις σε συντεχνιακά προνόμια; Τη θέσμιση και την τήρηση του θεσμικού πλαισίου σε παρανοϊκού τύπου καταδίωξη εκ μέρους του «συστήματος»; Το γκρέμισμα του συστήματος σε ανοικοδόμηση ενός νέου συστήματος σταλινικής οσμής; Τη δίκαιη κατανομή του πλούτου σε λυσσαλέο κυνηγητό κάθε δημιουργικού ανθρώπου; Το νόημα κοινωνική δικαιοσύνη σε μονομερή τυφλή υποστήριξη κάθε χρυσής μετριότητας; Την αναδιοργάνωση του κράτους σε πελατειακό κράτος; Την αναδιοργάνωση της παιδείας σε σκοταδισμό; Την αναδιοργάνωση της υγείας σε ρουσφετολογικό παράδεισο; Την αναδιοργάνωση της δικαιοσύνης σε αυταρχικό θέσφατο; Την απαξίωση της οικονομικής ανάπτυξης; Την απαξίωση του δημογραφικού προβλήματος; Την απαξίωση των επιπτώσεων μιας βιομηχανοποίησης του τουρισμού χωρίς αρχές και χωρίς όρια; Την απαξίωση της αισθητικής και την εγκαθίδρυση του γκεμπελισμού ως της βασικής αρχής ενημέρωσης; Την αμορφωσιά και την ημιμάθεια ως το βασικό προσόν κοινωνικής εξέλιξης; Την καθιέρωση του μίσους και του ρεβανσισμού ως τις βασικές κοινωνικές αξίες και πολιτισμικές αρχές; Γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Γιατί η υποστήριξη μιας ιδέας και μάλιστα δημοκρατικής δεν είναι απλή υπόθεση, αφορά σε καθημερινή πάλη με τον εαυτό, τον κακό μας εαυτό.
Νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος. Δεν υπάρχει άλλο. Ήδη ο κόσμος νιώθει εξαντλημένος και χωρίς καμία διάθεση πλέον να πει οτιδήποτε. Μια απέραντη κούραση μας έχει καταλάβει όλους. Όμως δυστυχώς δεν έχει νόημα. Κανείς δεν ακούει και προφανώς κανείς δεν ασχολείται. Και προφανώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για τα πολλά επόμενα χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.