Πολιτικη & Οικονομια

Νέος γύρος συναντήσεων με τους θεσμούς για το φορολογικό

Η νέα πρόταση της Αθήνας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123481-276847.jpg

Συμφωνία εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των θεσμών για το φορολογικό επιδιώκει η κυβέρνηση, υποβάλλοντας νέα αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, που άρχισε στις 13.30, η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση. Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ειδικά το ΔΝΤ επιζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Από την πλευρά του, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY