- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν
Από το Κερατσίνι: «Φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε»
Ολοκληρώθηκε η προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Κερατσίνι κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί, για τη λίστα Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά». Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσιάζοντας τις θέσεις του κατά της «παλινόρθωσης του παλιού συστήματος», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να συρρικνώσουν είτε να ενσωματώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας, αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας».
Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιδιώκουν «την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».
«Δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Και η δική σας ψήφος την Κυριακή», πρόσθεσε, «όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
Στη συνέχεια είπε ότι «στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να προσθέσει ότι «φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι «αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας».
Τη βεβαιότητά της ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί ξανά κυβέρνηση της Αριστεράς, εξέφρασε η επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό πριν από την ομιλία του κ. Τσίπρα. Η κ. Τσίμερ τόνισε ότι θα ήταν «χαστούκι» στο πρόσωπο των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης αν επέστρεφε στην εξουσία «ένα διεφθαρμένο δεξιό κόμμα».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για παραποίηση των λεγομένων της κάνει λόγο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα 23 ετών με τη σταδιακή αδειοδότηση ανά περιφέρεια
Η Βουλιαγμένη δεν ανήκει πια στους κατοίκους της. Ανήκει ολοένα και περισσότερο σε μια παγκόσμια αγορά ακινήτων, όπου η αξία της γης μετρά περισσότερο από την αξία της κοινότητας.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε προσοχή από όλους για τα επόμενα 24ωρα
Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για το στεγαστικό
Η δήλωση του πρωθυπουργού για τα τραγικά περιστατικά σε Γύθειο και Ρέθυμνο
Η απάντησή του για το επεισόδιο στη Λήμνο
Mε αφορμή τη συνένωση των δήμων
Βραχύβια η θητεία του δημοσιογράφου
Πόσοι είναι συνολικά οι απασχολούμενοι - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι αλλάζει για όσους το έχουν
Στόχος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας
Το ανακοίνωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη
Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις - Ποια δικαιολογητικά αντικαθίστανται από μια απλή υπεύθυνη δήλωση
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλά για κράτος δικαίου, τρομοκρατία και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα
Δείτε τα αποτελέσματα επιλογής, αναπληρωματικών και απορριπτέων - Δωρεάν φιλοξενία με κοινωνικά κριτήρια
«Το φυλάκιο υποβοηθά στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα 48,4 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την αγορά εργασίας
10 ερωταπαντήσεις από τον υπουργό Επικρατείας για τον νέο οργανισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.