- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χριστίνα Τρεμόντι: Από τις ΗΠΑ πρώτη στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ
Επιλογή-έκπληξη η 25χρονη ιδρύτρια και πρόεδρος του «edosafakelaki.org»
Έκπληξη χαρακτηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης η επιλογή της Ελληνοαμερικανίδας, Χριστίνα Τρεμόντι, να ηγηθεί ως πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόκειται για την 25χρονη ιδρύτρια και πρόεδρο της ιστοσελίδας «edosafakelaki.org», όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς.

Στο site της κ. Τρεμόντι επισημαίνεται ότι η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. «Είναι σοκαριστικά τα ποσά», είχε δηλώσει η πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής ψηφιακής πλατφόρμας σε παλιότερη συνέντευξή της στην «Καθημερινή».
Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο αντιστράτηγος Γιώργιος Κλειδέρης. Τρίτος είναι ο Χριστόφορος Σοφιαννίδης, μέλος της ποντιακής ομογένειας και αντιδήμαρχος στο δήμο Καλλιθέας.
Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Νίκος Κατσαρός, ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του «Δημόκριτου», Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμπληρώνεται από την Ευγενία Αρβανίτη – Πρεβεζάνου (μέλος της γενικής γραμματείας Ισότητας), τον Νεκτάριο Μεταξάκη (πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού), τον Μιχάλη Βάρδα (μηχανολόγος μηχανικός), τον Ζήση Παπανικολάου (αναπληρωτή καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), τον Γιάννη Στεφανουδάκη (επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού), τον Κωνσταντίνο Μπούμπαρη (συνδικαλιστής και στέλεχος της Ένωσης Νοσηλευτών) και τέλος, τον Γαβριήλ Αβραμίδη (βουλευτής των ΑΝΕΛ από το 2012).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε δε ότι «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι δείγμα λαϊκισμού»
Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην «καρδιά» της αεροπυρόσβεσης
Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο MiCA ενισχύει την εποπτεία, τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών
Με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev
Με αφορμή την κόντρα με τον Μάριο Σαλμά
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.