Πολιτικη & Οικονομια

Αντίθετος στο «πολιτικό ρίσκο» ο Κορκίδης

Ούτε εκλογές, ούτε δραχμή, μα προσαρμογή στα δύσκολα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105307-209012.jpg

Έμμεσα αλλά σαφώς ενάντια στις εκλογές τάσσεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης. Ταυτόχρονα είναι αντίθετος με κάθε σκέψη επιστροφής στη δραχμή, ενώ εμφανίζεται ρεαλιστικά προσαρμοσμένος απέναντι στο Μνημόνιο 3, κατάσταση αρνητική, που πρέπει ωστόσο ν΄ αντιμετωπιστεί.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Κορκίδης δηλώνει:

· Για να επανεκκινήσει η πραγματική οικονομία και για το «καλό του τόπου», πρέπει να αποτραπεί το «απρόβλεπτο πολιτικό ρίσκο» που προέρχεται «είτε από επιπόλαιες και κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες ενός πολιτικού μικρομεγαλισμού, είτε από το πείσμα ελάχιστων ιδεοληπτικών ‘δεκαροδραχμιστών’»

· Το Μνημόνιο 3 είναι «επώδυνη πρόκληση για όσους κατάφεραν με αγώνα να επιβιώσουν και να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους». Παρουσιάζει «μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους μικρομεσαίους της αγοράς και το ελληνικό εμπόριο… Παρά τους τιμωρητικούς όρους, δε θα πάψουμε να ελπίζουμε, αφού ακόμα και έτσι, μας δίνεται τουλάχιστον η ευκαιρία για μία ακόμη προσπάθεια»

· «Δυστυχώς, η ελληνική αγορά έχει υποστεί τεράστια πλήγματα τους τελευταίους έξι μήνες και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ‘Μαύρου Ιουλίου’, ενώ προσπαθεί στο υπόλοιπο μισό του τουριστικού Αυγούστου να ανακτήσει κάτι επιπλέον, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι άνθρωποι της αγοράς δεν έχουμε άγνοια κινδύνου, αλλά πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια. Καλούμαστε, λοιπόν, έστω και αδύναμοι, να αντιμετωπίσουμε το νέο μνημόνιο, ως μοναδική επιλογή για να δουλέψουμε και να κρατήσουμε και πάλι την τύχη μας στα δικά μας χέρια»

· «Απαιτείται μια ελληνική κυβέρνηση ‘εθνικής σοβαρότητας’ με πολλή δουλειά στο εσωτερικό της χώρας εκ μέρους του ίδιου του πρωθυπουργού και των ‘ανασχηματισμένων’ υπουργών του, για λιγότερα επιχειρηματικά εμπόδια και μικρότερες επενδυτικές καθυστερήσεις, καθώς και επαρκή οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων της αγοράς, ώστε να πληρωθεί ο βαρύς λογαριασμός του νέου μνημονίου, με τη δημιουργία ‘νέου χρήματος’ και νέων θέσεων εργασίας»

· «Απαιτείται αναπτυξιακό σχέδιο με απασχόληση» από κοινού συμφωνημένο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.