- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για το βιβλίο του Δ. Σαββόπουλου: Δυσκολεύομαι να το αφήσω από τα χέρια μου
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Μητσοτάκης για το βιβλίο του Δ. Σαββόπουλου: Δυσκολεύομαι να το αφήσω από τα χέρια μου - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Ανάρτηση με την οποία σχολίασε το βιβλίο του Διονύση Σαββόπουλου «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα» έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «καθώς τα χρόνια περνούν, ξεχωρίζουμε, πιστεύω, όσα είναι αληθινά σημαντικά».
«Η σημερινή μου ανάρτηση δεν αφορά την πολιτική αλλά ένα βιβλίο που άρχισα να διαβάζω αυτές τις ημέρες, πρώτα στο αεροπλάνο και ύστερα, αργά το βράδυ, στο σπίτι, και ομολογώ πολλές φορές δυσκολεύομαι να το αφήσω από τα χέρια μου. Ο τίτλος του: "Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα". Το έγραψε ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης για το βιβλίο του Δ. Σαββόπουλου: Δυσκολεύομαι να το αφήσω από τα χέρια μου
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι διαβάζοντας τις ιστορίες της νιότης του, στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου κατέβηκε με το περίφημο «Φορτηγό», τη σύλληψη και τον βασανισμό του από τη χούντα και κατόπιν τα ταξίδια με ωτοστόπ στην Ευρώπη, «εισπράττεις με τρόπο ζωντανό την αγωνία και τα όνειρα των ανήσυχων νέων της εποχής του για ελευθερία και δημιουργία».
Και ο πρωθυπουργός καταλήγει στην ανάρτηση του: «Η πολιτική και οι πολιτικοί δεν είναι πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου, που καλύπτει μια περίοδο 80 ετών. Πρωταγωνιστούν ωστόσο οι ποιητές που τον επηρέασαν, οι μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, οι στενοί φίλοι και σημαντικοί ομότεχνοί του, όπως ο Μάνος Λοΐζος και ο Νίκος Παπάζογλου. Αλλά και πολλοί άνθρωποι που τον βοήθησαν, έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη ζωή του και μοιράστηκαν μαζί του τη διαδρομή.
Η επιμονή του να "συνομιλεί" μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με τους στενούς του ανθρώπους, αυτούς που έφυγαν και όσους συνεχίζουν μαζί του, είναι ίσως το στοιχείο του βιβλίου που με συγκίνησε περισσότερο. Γιατί όλοι έχουμε βιώσει απώλειες και, καθώς τα χρόνια περνούν, ξεχωρίζουμε, πιστεύω, όσα είναι αληθινά σημαντικά».
Η σημερινή μου ανάρτηση δεν αφορά την πολιτική αλλά ένα βιβλίο που άρχισα να διαβάζω αυτές τις ημέρες, πρώτα στο...
Posted by Kyriakos Mitsotakis on Saturday, January 18, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.