- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαλκιδική: 41χρονη παρασύρθηκε από τα κύματα, προσπαθώντας να προστατεύσει το παιδί της
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα
Χαλκιδική: Μπήκε στη θάλασσα με το παιδί της και παρασύρθηκε από τα κύματα
Κρίσιμη ήταν η επέμβαση δύο ναυαγοσωστών το απόγευμα της Κυριακής (16.08) στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, όταν μια 41χρονη γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον ναυαγοσωστικό πύργο. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς εκείνη την ώρα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε έντονος κυματισμός στη θάλασσα.
Η παραλία είχε σημανθεί με κίτρινη σημαία και οι λουόμενοι είχαν ήδη ενημερωθεί για την ανάγκη αυξημένης προσοχής.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγος της γυναίκας, το ζευγάρι είχε αντιληφθεί ότι οι συνθήκες στη θάλασσα της Χαλκιδικής ήταν επικίνδυνες. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισε να πλησιάσει τα κύματα.
Η γυναίκα κρατούσε στην αγκαλιά της το παιδί τους όταν ένα ισχυρό κύμα την παρέσυρε. Στην προσπάθειά της να προστατεύσει το παιδί, δέχθηκε η ίδια το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης του κύματος, έχασε την ισορροπία της και παρασύρθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού και άμμου.
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της
Ο ναυαγοσώστης Ζώης Κωνσταντίνος Τσαγανός περιέγραψε στο thestival.gr ότι μαζί με τον συνάδελφό του, Γιώργο Διμπινούδη, αντιλήφθηκαν έναν άνδρα να κρατά μια γυναίκα που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος. Οι δύο ναυαγοσώστες έσπευσαν αμέσως στο σημείο, έχοντας μαζί τους και φιάλη οξυγόνου.
Αφού μετέφεραν την 41χρονη σε ασφαλές σημείο, προχώρησαν στον απαραίτητο έλεγχο των ζωτικών της λειτουργιών. Διαπιστώθηκε ότι είχε σφυγμό, όμως δεν είχε τις αισθήσεις της, ενώ ο κορεσμός οξυγόνου ήταν εξαιρετικά χαμηλός και ασταθής. Σύμφωνα με την περιγραφή του ναυαγοσώστη, οι ενδείξεις έφτασαν περίπου στο 50%, ενώ αρχικά το οξύμετρο δυσκολευόταν ακόμη και να καταγράψει αξιόπιστα σφυγμό και οξυγόνωση.
Η χορήγηση καθαρού οξυγόνου ξεκίνησε άμεσα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών. Στο σημείο έφτασε περιπολικό, ενώ, λόγω της σοβαρής υποξυγοναιμίας, χρειάστηκε να μεταφερθεί και δεύτερη φιάλη οξυγόνου από τον ναυαγοσωστικό πύργο των Νέων Φλογητών.
Η προσπάθεια συνεχίστηκε για περίπου 50 λεπτά. Σταδιακά, η κατάσταση της γυναίκας άρχισε να βελτιώνεται: ανέκτησε τις αισθήσεις της και ο κορεσμός του οξυγόνου παρουσίασε αισθητή άνοδο.
Λίγο αργότερα, η 41χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Εκεί οι γιατροί έκριναν αναγκαία την περαιτέρω μεταφορά της στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και νοσηλεύτηκε.
Πηγή: thestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέρεται να απείλησε τους υπαλλήλους τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω mail
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Δικογραφία σε βάρος της
«Ο Δράκος της Ξάνθης», ο κυνικός βιαστής και δολοφόνος της
Καθοριστικό στοιχείο το βίντεο που καταγράφει την πορεία του ελικοπτέρου
Οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία
Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές - Νιόπαντροι Βρετανοί και απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού τα θύματα του δυστυχήματος
«Ακούσαμε έναν περίεργο θόρυβο και ακαριαία είδαμε καπνό»
Οι εντολές, τα ηχητικά και τα κρίσιμα 15 λεπτά
O ίδιος ομολόγησε την πράξη του
Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν να βγαίνει καπνός από το ελικόπτερο ενώ προσέγγιζε το ελικοδρόμιο
Ερευνάται αν υπάρχουν και άλλοι νεκροί
Οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε το έμβρυο
Ο 56χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου
Εμπρησμό βλέπουν οι κάτοικοι - Το μαύρο αυτοκίνητο και ο μηχανισμός στο δάσος
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τριών ατόμων που κατηγορούνται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.