Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 2026
Τα βασικά αιτήματα
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 2026 - Τα βασικά αιτήματα
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον, από 7 Ιανουαρίου 2026, αποφάσισαν από κοινού η Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Ομοσπονδία Περιφερειακών Λαϊκών Αγορών Αττικής, καθώς και όλες οι Ομοσπονδίες επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών της χώρας.
«Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μονόδρομο. Παρά το γεγονός ότι ο παραγωγός και ο αυτοαπασχολούμενος αγρότης διαθέτουν το προϊόν τους σε χαμηλή τιμή, οι πολιτικές που ακολουθούνται επιβαρύνουν το κόστος σε κάθε στάδιο της διακίνησης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, που τάσσεται «στο πλευρό των αγροτών και των αγροτικών κινητοποιήσεων».
Απεργία στις λαϊκές αγορές: Τα βασικά αιτήματα
Τα βασικά αιτήματα της πανελλαδικής απεργίας είναι τα εξής: ακρίβεια στις λαϊκές αγορές, στήριξη των αγροτών - μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης, άμεση απόσυρση της πρόσθετης φορολόγησης 10%, ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και τροποποιήσεις του Ν. 4849/2021, ο οποίος «δημιουργεί σοβαρές αγκυλώσεις και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των λαϊκών αγορών».
«Η πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον αποτελεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Οι λαϊκές αγορές στηρίζουν τα νοικοκυριά, τους αγρότες και τους καταναλωτές. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν σε θύμα πολιτικών που οδηγούν στην ακρίβεια, στη συγκέντρωση της αγοράς και στην απαξίωση του πρωτογενούς τομέα. Οι λαϊκές αγορές είναι και θα παραμείνουν πρώτα Λαϊκές και μετά Αγορές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ένας 50χρονος άνδρας
Δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι - Συνελήφθη ο διακινητής
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ύστερα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ στα Καλύβια
Ο γνωστός μουσικός κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απειλή
Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο θάνατός τους να προήλθε από αναθυμιάσεις σόμπας
Μια αληθινή ιστορία που θυμίζει πως οι πράξεις καλοσύνης αφήνουν τα πιο φωτεινά ίχνη
Οι άτυχοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους ανήμερα των Χριστουγέννων
Σχεδιάζεται νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά
«Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι, ούτε λαγοί»
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας
Τι προκαλεί το φαινόμενο
Ακινητοποιήθηκε συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο προς αεροδρόμιο
«Το καλοκαίρι ήθελε να πάει στο Έβερεστ»
Εξετάζεται το ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.