- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δίκη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας
Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων
Δίκη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας
Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν οι λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας αφού η Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, στο πλαίσιο της υπόθεσης θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λιμενάρχη Χαλκίδας και του λιμενάρχη Ερέτριας για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Τα δύο στελέχη του Λιμενικού είχαν συμμετάσχει στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, όμως τώρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε ανακριτή για τους χειρισμούς τους.
Η δίωξη ασκήθηκε με τη διάταξη υπ’ αριθμ. 35/2025 της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, η οποία δέχθηκε εν μέρει τις προσφυγές της οικογένειας Βαλυράκη. Όπως ανέφερε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η υπόθεση αφορά τη χάλκευση ψευδούς κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα Ευάγγελου Ασμάνη, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε πιέσεις για να ανακαλέσει τη μαρτυρία του και να δηλώσει ότι δεν ήταν παρών στο περιστατικό.
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων ζήτησε «να αποδειχθεί η αλήθεια και να εξεταστεί ενδελεχώς η υπόθεση», προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε αναφορά στα πρόσωπα των κατηγορουμένων πρέπει να γίνεται με προσοχή, για να αποφευχθεί συκοφαντική δυσφήμηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Μηνύματα στους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγεια και ισόγεια - Δείτε βίντεο
Δύο οχήματα με πλάστες πινακίδες στο επίκεντρο των ερευνών
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 13 Αυγούστου 2024
Έρευνες, αντιφάσεις και ένα αίνιγμα χωρίς τέλος
Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η άμεση καταβολή καθυστερούμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Τι υποστηρίζει ο κτηνίατρος για την απαγωγή του
Δεκάδες μπλόκα από τους αστυνομικούς στη Δυτική Ελλάδα για τον εντοπισμό τους
Για κάθε ευχή που πραγματοποιείς, ο ΟΠΑΠ κάνει πραγματικότητα άλλη μία
Οι δρόμοι κατεβάζουν λάσπη
«Έπιασα το τιμόνι και προσπάθησα να πατήσω φρένο»
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
5 συλλήψεις για τη φρικτή υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.