- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Καμίνια: Την ευθύνη στην κόρη της ρίχνει η μητέρα του 5χρονου που ήταν κλειδωμένος στο σπίτι - «Όλοι θα λένε πού είναι αυτή η μάνα;»
Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για το μέλλον του παιδιού - Τι είπε για τα περιστατικά βίας στο παρελθόν
Καμίνια: Την ευθύνη στην κόρη της ρίχνει η μητέρα του 5χρονου που ήταν κλειδωμένος στο σπίτι
Η 19χρονη αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια, που ήταν μόνος του στο σπίτι και χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση των αστυνομικών, προκειμένου να προστατεύσουν το παιδί που είχε σκαρφαλώσει στα κάγκελα του μπαλκονιού, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.
Μιλώντας στην εκπομπή Live News έκανε για μια ταλαιπωρία που είχε αίσιο τέλος. «Κουραστική μέρα, τα πήγα καλά, αφού είναι καλά το παιδάκι, να μην ξαναγίνει».
«Μεγαλώνω μόνη τα παιδιά»
Η μητέρα της, που ήταν στην Καλαμάτα όταν συνέβησαν όλα, ρίχνει τις ευθύνες στην κόρη της.
«Δεν το φανταζόμουν ότι θα το έκανε η κόρη μου αυτό. Της είπα γιατί το άφησες μόνο, όλοι θα λένε πού είναι αυτή η μάνα;».
Αναφέρει μάλιστα, ότι εκείνο το βράδυ ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος κι ότι η κόρη της, είπε και σε εκείνη ψέματα ότι ήταν στο σπίτι.
«Ενημερώθηκα απ΄ τον ιδιοκτήτη. Εγώ ενημέρωσα την κόρη μου. Μου έλεγε ψέματα ότι είναι στο σπίτι ενώ δεν ήταν».
Η μητέρα ανέφερε πως είναι μονογονεϊκή οικογένεια και πως ο πατέρας των παιδιών έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 5 χρόνια.
«Έχει πεθάνει, τον έχω χάσει εδώ και πέντε χρόνια. Δημοσιεύτηκε για κάποιον άλλον πατέρα, δεν ξέρω ποιος το είπε. Πατέρας υπάρχει μόνο ένας, που έχω και τα τρία μου τα παιδιά. Δεν υπάρχει άλλος πατέρας. Ο σύζυγός μου ήταν από τους Παξούς. Ήταν ναυτικός κι έγινε κάποιο ναυάγιο και πέθανε εδώ και πέντε χρόνια και παλεύω μόνη μου».
Την πληροφορία που αναφέρει ότι στο παρελθόν τα παιδιά της έχουν φιλοξενηθεί σε δομή λόγω περιστατικού βίας η 45χρονη την σχολίασε λέγοντας:
«Είχε γίνει κάποιο περιστατικό πριν 6 χρόνια, πριν χάσω τον σύζυγό μου. Είχα κάνει καταγγελία στον σύζυγό μου, γιατί με χτύπαγε πάρα πολύ. Άμα έβγαινε από το καράβι έπινε και με χτύπαγε. Τα παιδιά τότε είχαν φιλοξενηθεί στο Παίδων, το νοσοκομείο, αλλά όχι για πολύ διάστημα, για πολύ λίγο».
Τι ισχυρίζεται η 19χρονη
«Έλειψα για περίπου 20 λεπτά. Δεν περίμενα να ανέβει στο μπαλκόνι».
Επιμένει ότι έκανε καλά που κλείδωσε τον αδερφό της προσπαθώντας, όπως λέει, να το προστατεύσει.
«Ναι, έπρεπε να τον κλειδώσω για να μη μου φύγει στο δρόμο».
Ένα μήνα έλειπε στην Καλαμάτα, όπως αναφέρει στο Live News η μητέρα των παιδιών, αφήνοντας τρία ανήλικα στα χέρια της 19χρονης κόρης.
«Έφυγα τις 3 Αυγούστου, λάθος μου, δεν έβρισκα εισιτήριο».
Η 19χρονη φαίνεται ενοχλημένη με τους γείτονες, οι οποίοι όταν είδαν το 5χρονο αγόρι σκαρφαλωμένο στα κάγκελα κάλεσαν την αστυνομία.
Από ώρα σε ώρα η απόφαση του εισαγγελέα για το μέλλον του 5χρονου
Ο εισαγγελέας τώρα, αναμένεται να αποφασίσει εάν ο 5χρονος θα επιστρέψει ξανά στη μητέρα του, με εκείνη να επιμένει ότι όλα είναι φυσιολογικά και δεν υπάρχει κάποιος λόγος το παιδί να μην επιστρέψει στο σπίτι του.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το πεντάχρονο. Η κοινωνική υπηρεσία έχει κάνει την έρευνά της και από όσα έχουν γίνει γνωστά, η οικογένεια έχει κριθεί ακατάλληλη, καθώς το παιδί ήταν παραμελημένο και η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.
Σήμερα, εντός ολίγων ωρών, αναμένεται ο εισαγγελέας να βγάλει την απόφασή του, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι η απομάκρυνση του πεντάχρονου παιδιού από τη μητέρα και το οικογενειακό της περιβάλλον.
Συνεπώς, αναμένεται το πεντάχρονο αυτό παιδί να μεταφερθεί στην οικογένεια του πατέρα και το δικό του περιβάλλον.
Πηγή: Mega
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Μηνύματα στους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγεια και ισόγεια - Δείτε βίντεο
Δύο οχήματα με πλάστες πινακίδες στο επίκεντρο των ερευνών
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 13 Αυγούστου 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.