- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πέθανε ο δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα, Βαγγέλης Στεφανάκης σε ηλικία 37 ετών
Είχε βγει με άδεια από τη φυλακή
O Βαγγέλης Στεφανάκης είχε σκοτώσει τη Φαίη Μπλάχα χτυπώντας την στο αυτοκίνητό του
Πέθανε ο Βαγγέλης Στεφανάκης σε ηλικία 37 ετών, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της φίλης του, Φαίης Μπλάχα ξυλοκοπώντας την άγρια στο αυτοκίνητό του σε μια σκηνή ζηλοτυπίας τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, ενώ συνδεόταν ερωτικά τόσο με τη Φαίη όσο και με την αδελφή της Μαριαλένα.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε βγει από τις φυλακές με άδεια και έφυγε από τη ζωή πιθανότατα από έμφραγμα στο σπίτι φίλου του, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί οι Αρχές εντόπισαν και δύο πιστόλια. Ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας για την δολοφονία της 23χρονης.
«Δεν είμαι δολοφόνος. Με παρουσιάζουν σαν έναν άνθρωπο που δεν ξέρω καν. Ένας απερίσκεπτος ήμουν χωρίς μυαλό, άμυαλος. Αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζουν τον δολοφόνο, το φονιά εγώ δεν το ξέρω», είχε πει στην απολογία του.
Ο ίδιος επέμενε ότι «Την κοπέλα τη χτύπησα πάνω στα νεύρα μου... ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω τέτοια ζημιά. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο. Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν... δεν σκέφτηκα τίποτα».
Ο Στεφανάκης τον Απρίλιο του 2013 είχε ξυλοκοπήσει άγρια τη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα, η οποία κατέληξε. Νωρίτερα, η Φαίη είχε ανακαλύψει πως ο σύντροφός της διατηρούσε παράλληλα σχέση με την κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της. Όταν συναντήθηκαν για να μιλήσουν με αφορμή τα όσα μόλις είχε πληροφορηθεί η Φαίη, ο Στεφανάκης την ξυλοκόπησε με γροθιές και κλωτσιές. Λόγω του άγριου ξυλοδαρμού, η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στον δρόμο.
Όταν ο δράστης την είδε αναίσθητη, τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι ενός φίλου του και από εκεί, με μεγάλη καθυστέρηση, σε νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά εξέπνευσε.
Ο δικηγόρος του Στεφανάκη είχε ζητήσει να αναγνωρίσει το δικαστήριο στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου εντίμου βίου. «Την πήγε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό. Την πήγε στο νοσοκομείο για να ζήσει. Στη ζωή μου δε θα έχω δει ξανά τόσο εσφαλμένη απόφαση εάν δεν αναγνωρίσετε το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Δε σας φτάνει να του βάλετε 20 χρόνια κάθειρξη; Πως θα απορρίψετε αυτό; Τι θα πείτε; Πως θα το αξιολογήσετε;», είχε πει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του τότε 29χρόνου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Ενοχλημένος για τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο διαμέρισμά του
Διακινούσε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου
Το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με κανέναν
Αναλάμβαναν χτυπήματα «κατά παραγγελία»
Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Μεταφορά του μπλόκου στον ΒΟΑΚ
Το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή και οικολογική διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Η εικόνα από τα αγροτικά μπλόκα σήμερα
Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη
Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη του ΤΕΕΜ
«Αυτό που είδατε ήταν η αγανάκτηση του Κρητικού κτηνοτρόφου»
Στο σημείο επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες
Το χρονικό του περιστατικού
Η απόφαση του Εφετείου
Ο Λίο υπέστη ένα και μόνο, αλλά θανατηφόρο δάγκωμα
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Διατάχθηκε διοικητική έρευνα
Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.