Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 49χρονο Τούρκο που πυροβόλησε εναντίον στελεχών της ΕΥΠ
Δύο ακόμη συνεργοί παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται
Η εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε ποινική δίωξη εις βάρος του 49χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατείται ο 49χρονος Τούρκος που συνελήφθη το πρωί στον ορεινό όγκο της Ροδόπης για το προ ημερών επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τόσο τον 49χρονο που φέρεται να πυροβόλησε όσο και τους δύο συμπατριώτες του που επέβαιναν στο ίδιο όχημα (τύπου τζιπ), με οδηγό τον πρώτο.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών απήγγειλε ποινική δίωξη εις βάρος του 49χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα). Όσον αφορά του άλλους δύο που παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται, η δίωξη αφορά την πράξη της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εναντίον των τριών εμπλεκόμενων προσώπων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση. Ο 49χρονος είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας.
Είχε προηγηθεί, πρωινές ώρες σήμερα, ο εντοπισμός και η σύλληψή του στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη. Ο ίδιος φαίνεται να κρυβόταν σε παράπηγμα, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα εκτιμάται πως αναζητούσε τρόπο να περάσει, μέσα από δύσβατα μονοπάτια, στη Βουλγαρία. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή και χρησιμοποίησαν ακόμη και drones για την επιχείρηση σύλληψής του.
Ο συλληφθείς υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου εγκατέλειψε το τζιπ το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε δύσβατο αγροτικό δρόμο, περίπου 2 χλμ έξω από τη Γερακαρού Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τόσο καιρό δεν κοιμόταν σε παγκάκι...»
Τρία χρόνια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού 3 χρόνια μετά το δυστύχημα
Αδιευκρίνιστες ακόμη οι συνθήκες
Πώς έγινε η τραγωδία με την 67χρονη - Η ανακοίνωση του αεροδρομίου
Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ανθρώπινο οστό
Μαραθώνιες οι καταθέσεις τους
Βρέθηκε ασφαλής, αλλά δεν γυρίζει σπίτι
Ο φερόμενος ως δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι επίσης 17 ετών
Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πατέρα που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών
Για έναν σπασμένο καθρέφτη έγινε η αιματηρή συμπλοκή;
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών μίλησε και για τα οικονομικά του συλλόγου
Απολογήθηκε ότι δεν θυμάται λόγω αλκοόλ και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
Σοκάρει η ομολογία του 18χρονου - «Έτρωγε από μικρό ξύλο. Από όλη την οικογένεια»
Έρευνες για τον εντοπισμό του
Ποιες απαντήσεις δόθηκαν από τον ιατροδικαστή
Ραντεβού θανάτου «βλέπουν» οι αστυνομικές αρχές
«Το έγκλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι αρμόδιες Αρχές είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες»
«Φερόταν άγρια στο παιδί», λέει η μητέρα του 18χρονου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.