- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία στη Λέρο: Η καταγγελία στο Χαμόγελο πριν 6 χρόνια - «Κακοποιούσε καθημερινά το παιδί»
«Το έγκλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι αρμόδιες Αρχές είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες»
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τη δολοφονία του 50χρονου από τον 18χρονο γιο του και την καταγγελία που είχε λάβει ο Οργανισμός
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε σήμερα (27.2) ανακοίνωση για τη δολοφονία του 50χρονου άνδρα στη Λέρο από τον 18χρονο γιο του, κάνοντας γνωστό ότι πριν από 6 χρόνια ο Οργανισμός είχε λάβει καταγγελία για τη συστηματική και καθημερινή κακοποίηση του 12χρονου τότε αγοριού.
«Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη Λέρο και ολόκληρη τη χώρα, αναδεικνύοντας με τον πιο βάναυσο τρόπο τις παθογένειες ενός συστήματος που απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει δύο ανθρώπινες ζωές», αναφέρει αρχικά το Χαμόγελο του Παιδιού, γνωστοποιώντας ότι στις «26 Αυγούστου 2021 έλαβε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS1056 αναφορά για την οικογένεια, η οποία εστάλη άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία. Βάσει της αναφοράς 12χρονος υφίστατο συστηματική, καθημερινή κακοποίηση από τον πατέρα του, ενώ αναφέρθηκε και περιστατικό όπου ο πατέρας εθεάθη να πετά ένα σφυρί προς το μέρος του παιδιού. Η οικογένεια είχε δύο ακόμα μικρότερα παιδιά».
Χαμόγελο του Παιδιού: Η υπόθεση της Λέρου είναι μία τραγική υπενθύμιση της αποτυχίας μας
Ο Οργανισμός σημειώνει ότι το έγκλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι αρμόδιες Αρχές είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. «Σήμερα, θρηνούμε έναν νεκρό. Αλλά δίπλα του, θρηνούμε και μια ακόμα χαμένη ψυχή: ενός 18χρονου παιδιού, που από θύμα κακοποίησης, οδηγήθηκε στο να γίνει θύτης, κουβαλώντας για πάντα το βάρος ότι σκότωσε τον πατέρα του. Πίσω του, αφήνει δύο ακόμα ανήλικα αδέρφια, ηλικίας σήμερα περίπου 10 και 7 ετών, που μένουν ορφανά, αν όχι από γονείς, σίγουρα από μια φυσιολογική ζωή.
» Η υπόθεση της Λέρου δεν είναι απλώς ένα ακόμα έγκλημα. Είναι μια τραγική υπενθύμιση της αποτυχίας μας. Είναι η απόδειξη ότι όταν οι κραυγές για βοήθεια πνίγονται στη γραφειοκρατία, το αποτέλεσμα είναι πάντα τραγικό. Σήμερα, η κοινωνία οφείλει να κάνει μια βαθιά αυτοκριτική. Να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να φτάσει στο σημείο να σκοτώνει τον γονιό του, ενώ οι αρχές γνώριζαν εδώ και χρόνια την εκρηκτική κατάσταση. "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα είναι δίπλα στην οικογένεια και τα παιδιά, στηρίζοντάς τα ώστε να ξεπεράσουν την ανείπωτη αυτή τραγωδία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια φέρεται να είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση
Ο Γιάννης Γκόλιας μιλά στην ATHENS VOICE για το Ίδρυμα Ευγενίδου, τις δεξιότητες, την τεχνητή νοημοσύνη, το CERN και το μέλλον της εργασίας
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Λίγο μετά τις 14:00 οι εργαζόμενοι βρισκόντουσαν ακόμη στις θέσεις τους εντός της τράπεζας
Ο εντοπισμός έγινε κατά τη διάρκεια επανελέγχου του βυθού στο έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα
Η ανήλικη προχώρησε σε καταγγελία
Φέρεται να είχε φωνάξει προς τους συνεργούς της τη φράση «κάψτε τους»
Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων - Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της
Πώς γίνεται μια πόλη που ο κόσμος λατρεύει να επισκέπτεται να βρίσκεται μόλις στην 88η θέση όταν κρίνεται ως τόπος μόνιμης διαβίωσης;
Έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη μητέρα, η αδερφή της 6 μηνών, ενώ μετά από ώρες κατέληξε και ο 35χρονος πατέρας
Σοβαρά τραυματισμένη η ανήλικη κόρη
Ο 35χρονος πατέρας πέθανε λίγη ώρα μετά το τροχαίο δυστύχημα
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Νεκρή είναι και η μητέρα και το βρέφος της οικογένειας - Στο νοσοκομείο ένα ανήλικο παιδί
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου
Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη
Στο ΙΧ επέβαινε μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής και μία από την Αυστραλία
Νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.