- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμφιλοχία: Το παρελθόν του 67χρονου που σκότωσε τον πατέρα του - Τον είχε ξυλοκοπήσει πριν λίγες ημέρες
Ο πρώην αστυνομικός ομολόγησε το έγκλημα
Αμφιλοχία: Ο 67χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για βιασμού ανηλίκου και είχε αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 95χρονου άνδρα από τον γιο του, μέσα στο σπίτι τους σε ορεινό χωριό της Αμφιλοχίας.
Το θύμα είχε πέντε παιδιά, ενώ η γυναίκα του απεβίωσε πριν από αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με καταγγελίες συγγενικών του προσώπων, το φονικό θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρχές είχαν κινητοποιηθεί πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο 67χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο πατέρα του. Ο δράστης ήταν βίαιος και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έπρεπε να λαμβάνει αγωγή.
Ο 67χρονος πατροκτόνος είχε συλληφθεί για βιασμό ανηλίκου
Ο 67χρονος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, καθώς πριν από αρκετά χρόνια είχε συλληφθεί για τον βιασμό ανήλικου παιδιού, ενώ είχε ελεγχθεί και για trafficking. Η απόταξή του από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μονόδρομος. Λίγο καιρό μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του, η σύζυγός του αλλά και τα δύο του παιδιά τον εγκατέλειψαν, αρνούμενοι να έχουν σχέσεις με έναν παιδοβιαστή. Παρεμφερής ήταν η συμπεριφορά αρκετών φίλων και συγγενών. Μόνο ο πατέρας του του έδωσε απλόχερα αγάπη και συμπαράσταση. Ήταν ο άνθρωπος που είχε πληρώσει όλα τα έξοδα για τις δίκες του, ενώ, μετά την αποφυλάκισή του, ήταν ο μοναδικός που του προσέφερε ένα κρεβάτι και ένα ζεστό πιάτο φαγητό στο πατρικό του, στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας.
Η συμβίωση των δύο ανδρών δεν ήταν εύκολη. Ο μεν δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ο δε πατέρας του έπασχε από άνοια. Οι διαπληκτισμοί τους ήταν συχνοί, όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς γείτονες αλλά και συγγενείς. Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες, η γυναίκα ενός εκ των γιων του 95χρονου, κατήγγειλε στις αρχές πως ο ηλικιωμένος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Οι αστυνομικοί του τμήματος Εμπεσσού, δυστυχώς, δεν ερεύνησαν εις βάθος την υπόθεση, με αποτέλεσμα πλέον ο 95χρονος να χάσει τη ζωή του με βίαιο τρόπο από τον γιο του. «Ήταν ένα έγκλημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί», καταγγέλλουν συγγενείς του 95χρονου. Πλέον ο 67χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Ενδεχομένως και σήμερα το απόγευμα να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρινίου, εάν οι αστυνομικοί του τμήματος Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου προλάβουν να σχηματίσουν τη δικογραφία.
Ο κατηγορούμενος, εάν και αρχικά υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτε για το περιστατικό, στη συνέχεια ομολόγησε πως είχε έναν έντονο καυγά με τον πατέρα του, «επειδή δεν τον άκουγε και έκανε του κεφαλιού του», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχασε τη ζωή της ενώ κολυμπούσε - Άκαρπες οι προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή
Συνελήφθη μέσα στο πλοίο της γραμμής
Σε εξέλιξη η έρευνα για την τραγωδία
Τα πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα
Τα ίχνη τους χάθηκαν την Τρίτη
Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί
Ο επιστημονικός επόπτης του «It’s up to you(th)» ακτινογραφεί ένα μέρος της εφηβικής βίας
Η καταγγελία της μητέρας και η απάντηση του δημάρχου
Ψυχολόγοι της ΕΠΑΨΥ που εργάστηκαν επί δύο χρόνια σε Μαρούσι, Κηφισιά, Λυκόβρυση-Πεύκη και Αχαρνές περιγράφουν έναν κόσμο εφήβων χωρίς όρια και αίσθηση κινδύνου
Σφραγίστηκε το σπίτι στην Κίμωλο
Συνελήφθησαν ένας 50χρονος και ένας 59χρονος για έκθεση και παραβίαση μέτρων προστασίας
Ο 70χρονος, μετά τη σύλληψή του, αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ λόγω ηλικίας
Κατηγορείται για έξι φωτιές
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στον Δήμο Πολυγύρου
Άγνωστοι κατέστρεψαν με συνθήματα και μουτζούρες την παιδική χαρά στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη
Η 16χρονη διατηρούσε τις αισθήσεις της, ωστόσο βρισκόταν σε κατάσταση σοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.