- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Λαγκαδάς: «Eίχα πιει, αλλά είχα φάει και ένιωθα καλά» - Προφυλακιστέος ο 60χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ
Λαγκαδάς: Προφυλακιστέος ο 60χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο - Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 60χρονος οδηγός που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή μίας 50χρονης, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Η απολογία του έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, συνέπεια των βαρύτατων τραυμάτων που υπέστη και ο ίδιος κατά την σύγκρουση του αυτοκινήτου του με το όχημα της άτυχης γυναίκας, πριν από δέκα μέρες.
Για το λόγο αυτό, ο 1ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση Θεσσαλονίκης μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα μαζί με την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.
Εις βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, αλλά και για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας, καθώς αυτή του είχε αφαιρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν για μία 10ετία επειδή εντοπίστηκε, κατ' επανάληψη, να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν καθίσει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου. Κατά την νοσηλεία του διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις για τη συγκέντρωση οινοπνεύματος, που, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, έδειξαν υπερβάσεις στην αλκοόλη και ειδικότερα 1,24 gr/l (0,62 mg/lt εκπνεόμενου αέρα).
Τι ισχυρίστηκε ο 60χρονος στην απολογία του
Ο ίδιος, κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να παραδέχεται πως είχε καταναλώσει αλκοόλ, λέγοντας ότι είχε πιει δύο ποτήρια τσίπουρο στο καφενείο, αλλά, όπως είπε, είχε φάει και ένιωθε καλά. Υποστήριξε δε, ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον "τύφλωσαν" τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η 50χρονη και ερχόταν από την απέναντι μεριά του δρόμου. «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας» απολογήθηκε, κατά πληροφορίες, ενώ δια της συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Προς το παρόν ο κατηγορούμενος παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο και μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα οδηγηθεί στις φυλακές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι υποστήριξε ο 38χρονος και τι εκτιμά ο ιατροδικαστής
Πέρασε (και) κόκκινο
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν ενώ την είχε ακινητοποιήσει
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια
Τι υποστήριξε ο 38χρονος - Τι λένε γείτονες του ζευγαριού
«Υπόσχεση σου δίνω ότι δεν θα κουραστώ ποτέ» σημειώνει απευθυνόμενη στην κόρη της, Μάρθη
Ξεκινήστε να βάζετε τα όριά σας, να προστατεύετε τα δικά σας θέλω, κι ας αντιμετωπίσετε αρχικά κάποια αντίδραση σ’ αυτή την αλλαγή σας
Με πλακάτ, φωτογραφίες των θυμάτων και συγκίνηση χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών στα συλλαλητήρια
«Τα έθαψα ο ίδιος» είπε στις αρχές
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
«Δεν θα παραιτηθούμε μέχρι να δικαιωθούν οι νεκροί μας» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023»
Το μήνυμά της από το τρισάγιο στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Μαζική συμμετοχή πολιτών στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Πολίτες σταματούν στο σημείο για να αφήσουν λουλούδια - Δείτε εικόνες
Ο νεαρός άνδρας έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και τραυματίστηκε θανάσιμα
«Τόσο καιρό δεν κοιμόταν σε παγκάκι...»
Τρία χρόνια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.