- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας - Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετεοίου Κακουργημάτων πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Η εισαγγελική λειτουργός ξεκαθάρισε πως το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο» και κατά συνέπεια κάποιοι εκ των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποκλείονται, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Κατά την εισαγγελέα, ούτε οι κατηγορούμενοι που έχουν λευκό ποινικό μητρώο τον δικαιούνται αυτόματα. «Η σύννομη ζωή όμως δεν ταυτίζεται μόνο με το λευκό ποινικό μητρώο. Πολλές αξιόποινες πράξεις παραμένουν στην αφάνεια. Για τη θεμελίωση του σύννομου βίου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αυτό. Να απορριφθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για όλους καθώς από τις πράξεις που τελέστηκαν στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα με ρατσιστικό κίνητρο καθώς οι κατηγορούμενοι παρουσιάζουν ροπή προς την αντικοινωνική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα οι πράξεις τους να μην αποτελούν έκπληξη για τους γύρω τους. Η ποινική απαξία των πράξεων τους υπερτερεί σε σχέση με άλλες εγκληματικές οργανώσεις».
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί και ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. «Προτείνω να απορριφθεί. Η συμμόρφωση στη ζωή της φυλακής δεν στοιχειοθετεί από μόνη της. Η συμμετοχή σε φιλοζωικές οργανώσεις ή η συμπαράσταση σε αδυνατούντα μέλη της οικογένειας -όπως κάθε άνθρωπος οφείλει να κάνει- αποτελούν στοιχεία που δείχνουν ψυχική μετατροπή. Ολοι οι αιτούντες τήρησαν σκληρή υπερασπιστική γραμμή και επιχείρησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη» είπε η εισαγγελέας.
Μάλιστα, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάποιες περιπτώσεις κατηγορουμένων, όπως ο Ιωάννης Άγγος που επισκέφθηκε μάρτυρα στο κατάστημα του και τον απείλησε, αλλά και ο Ιωάννης Καζατζόγλου.
Οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρεγος, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιοπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Αρτέμης Ματθαιοπουλος παρέμειναν στην Χρυσή Αυγή πολλά χρόνια μετά. Οπως περιέγραψε η εισαγγελέας, οι περισσότεροι εκ των πρώην βουλευτών προέβησαν τα προηγούμενα χρόνια σε πράξεις που σε καμία περίπτωση δεν επιδεικνύουν καλή συμπεριφορά. «Ο Ιωάννης Λαγός έβρισε το δικαστήριο, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης έγραψε αναφερόμενος σε πολιτικό αντίπαλο "μόλις γάμησα μια αδελφή"» είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.
Με πληροφορίες από Καθημερινή
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Tα συγκεκριμένα ζώα δεν φαίνεται να ενοχλούνται από την παρουσία αυτοκινήτων
Τεχνικά κλιμάκια πραγματοποιούν αυτοψίες σε κτήρια
Κλιμάκια θα επισκεφτούν όλα τα σχολεία της περιοχής για να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.