- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της Βιολάντα
Σε έρευνες τόσο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Βιολάντα στα Τρίκαλα όσο και στην κατοικία του ιδιοκτήτη της, Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, προχώρησαν στελέχη της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την πολύνεκρη έκρηξη και τη φωτιά που σημειώθηκαν στο εργοστάσιο.
Η επιχείρηση των αρχών εντάσσεται στη συνεχιζόμενη έρευνα για το τραγικό συμβάν στη Βιολάντα που κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενους και έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες ασφάλειας και λειτουργίας της μονάδας.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην κατάσχεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εγγράφων τόσο από το εργοστάσιο όσο και από την οικία του ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τάμπλετ, λοιπές ψηφιακές συσκευές, καθώς και λογιστικά έγγραφα και συμπληρωματικό υλικό, τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Το σύνολο των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν αναμένεται να εξεταστεί διεξοδικά από τις ανακριτικές αρχές, με στόχο να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες της έκρηξης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Βιολάντα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου, μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας της επιχείρησης. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση έκρηξης, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Kάτοικοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Θα δοθεί στους γονείς του την Παρασκευή
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών σχολιάζει την παραίτηση Κοκοτσάκη από το κόμμα Καρυστιανού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας
Συγκίνηση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου κατά την επανατοποθέτηση του μνημείου του «Αρχάγγελου της Κρήτης»
Άμεση κινητοποίηση σε έδαφος και αέρα από την Πυροσβεστική
Δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων
Τι αφορούν τα δύο νέα αιτήματα
Οι τρεις φάσεις του εθίμου και ο συμβολισμός
Καίει για περισσότερες από 19 ώρες - Κατέρρευσε τμήμα της οροφής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.